Menu
0 Comments

Bourdais revine in cursele americane de monoposturi alaturi de Dale Coyne

Francezul Sebastien Bourdais va pilota in acest sezon de IndyCar masina cu numarul 19 a echipei Dale Coyne Racing, dupa patru ani de la ultima sa reprezentatie in lumea curselor de peste ocean.

Grand Prix: Sébastian Bourdais
Creative Commons License photo credit: eschipul

Ramas fara volan dupa despartirea de Toro Rosso F1 in 2009, Bourdais revine astfel in peisajul motorsportului american in noua serie IndyCar, rezultata dupa fuziunea prin absorbtie din 2008 cu vechiul ChampCar.

Acesta a dat faliment dupa ce Bourdais a castigat al patrulea titlu consecutiv, iar mai multe echipe, printre care si Dale Coyne, au trecut in Indy Racing League refacand vechiul campionat existent inaintea schismei din 1996.

In varsta de 32 ani, Bourdais va pilota in toate cursele programate pe circuite stradale si clasice, sarind din schema etapele pe ovaluri pentru ca acestea se suprapun cu sezonul seriei Le Mans.

“Orasul meu natal este Le Mans si de aceea este foarte important pentru mine sa castig acolo. De asemenea este foarte important sa castig si aici in State, si vreau sa-i multumesc lui Dale pentru efortul impresionant depus in aceasta serie foarte competitiva”, a spus Bourdais.

Francezul a castigat patru titluri la rand in Champ Car intre 2003 si 2007, castigand 31 din cele 73 de curse la care a luat startul.

Bourdais a participat o singura data intr-o cursa de IndyCar pana acum, in 2005 la Indianapolis, cand s-a clasat pe locul al 12-lea.

Intre 2008 si 2009 a adunat 26 de starturi in Formula 1 alaturi de Scuderia Toro Rosso, cel mai bun rezultat al sau fiind locul sapte (Australia si Belgia).

In 2007 si 2009 a incheiat pe locul secund cursa de 24 de ore de la Le Mans, pilotand alaturi de echipa de uzina Peugeot Total.

Coechipier cu un debutant

Experienta lui Bourdais se va completa cu tineretea britanicului James Jake, care la 23 de ani a primit pe mana al doilea monopost Dallara pregatit de echipa Dale Coyne Racing.

Jake s-a format ca pilot in seriile GP3 si GP2 Asia, unde a concurat in ultimele trei sezoane pentru echipele Super Nova si Scuderia Coloni. Ca o paranteza, pentru aceasta din urma concureaza in acest sezon romanul Michael Herck.

Un loc trei la Sepang si Abu Dhabi sunt rezultatele de referinta ale lui Jake in GP2 Asia.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza