Superbike

Checa prinde viteza dupa victoria de la Donington Park

Carlos Checa este, fara doar si poate, omul momentului in Campionatul Mondial de Superbike. Trei curse castigate din patru si un avans de 19 puncte la general pentru ‘matadorul’ de la Althea Ducati.

Carlos Checa
(C) photo credit: lasthippy

Dupa startul ratat in prima mansa a rundei de la Donington Park, Checa nu a mai lasat sa-i scape niciun detaliu in debutul cursei secunde. L-a lasat pe Leon Haslam sa sprinteze in rol de iepure pana cand modelul Ducati 1198 a aruncat pe circuit herghelia de cai putere.

Rezultatul a fost unul descurajant pentru concurenta, ecuatia primului loc fiind rezolvata de Checa inca din primele tururi. Intreaga atentia a fost atintita asupra luptelor din pluton si in special asupra campionului Max Biaggi.

Numarul unu de la Aprilia trebuie sa uite cat mai curand weekend-ul de la Donington. Biaggi a fost semnalizat cu steag negru in turul cu numarul opt, dupa ce a refuzat sa intre la standuri pentru o penalizare dictata in debutul cursei.

‘Mad Max’ s-a miscat pe grila inaintea stingerii luminilor rosii fiind astfel penalizat cu o trecere prin linia boxelor. Cum italianul s-a facut ca ploua la semnalizarile oficialilor de pe margine, in cele din urma a vazut negru in fata ochilor fiind descalificat.

Cum Checa a dominat autoritar intrecerea, misiunea de a face spectacol i-a revenit lui Marco Melandri, pilotul de la Yamaha avand de lucru cu britanicul Leon Camier.

Aflat la cea mai buna evolutie din acest sezon, al doilea pilot de la Aprilia s-a tinut ca scaiul de italianului echipei Yamaha pana aproape de finalul cursei, cand a renuntat sa mai riste si a conservat pozitia a treia.

Haslam a terminat in cele din urma pe locul patru, un fel de premiu de consolare, tinand cont ca l-a ajuns din urma si depasit pe spaniolul Joan Lascorz (Kawasaki) cand mai erau doar trei tururi.

Pe langa Biaggi, un alt ghinionist al cursei a doua a fost japoneul Noriyuki Haga (Pata Aprilia), care a cazut in ultimul viraj al turului 4.

Rezultatele cursei a doua:

1.Checa, 2.Melandri, 3.Camier, 4.Haslam, 5.Lascorz, 6.Rea, 7.Fabrizio, 8.Smrz, 9.Badovini, 10.Xaus, 11. Guintoli, 12.Sykes, 13.Corser, 14.Laverty, 15.Rolfo.

Clasamentul general dupa primele doua runde:

1.Checa 91 puncte, 2.Melandri 72, 3.Haslam 53, 4.Biaggi 49, 5.Smrz 42.
1.Ducati 95 puncte, 2.Yamaha 74, 3.Aprilia 66, 4.BMW 53.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza