Ciclism

Demonstratie de forta din partea lui Contador in Turul Murciei

Revenit pe sosea dupa ce a scapat ca prin urechile acului de o suspendare pe un an, Alberto Contador a castigat editia din acest an a Turului Murciei, aratand ca este mai in forma ca niciodata.

Alberto Contador
Creative Commons License photo credit: hadche

Aliniat pentru doar a doua oara in acest sezon la startul unei curse, dupa ce mai participat in luna februrie in Turul Algarve, Contador a fost de departe ciclistul de batut in cele trei zile ale Turului Murciei.

Transformata dintr-o cursa de cinci zile intr-un criteriu cu o etapa in linie, una cu final la altitudine si o alta contratimp, intrecerea din estul Spaniei a fost la discretia ‘Pistolarului’ de la Saxo Bank.

Contador si-a inceput evolutia cu un loc 14 in prima etapa, care i-a revenit la sprint australianului Matthew Stevens (n.a. – acesta a adus a 12-a victorie a sezonului pentru echipa Rabobank).

Liderul de la Saxo Bank si-a aratat insa adevaratul potential in urmatoarele doua etape, pe care le-a castigat fara probleme.

Mai intai s-a impus in fata rusului Denis Menchov de la Geox, care a pierdut cinci secunde in duelul cu Contador.

Al treilea s-a clasat francezul Jerome Coppel, un ciclist promitator de la Saur-Sojasun de care vom mai auzi cu siguranta in viitorul apropiat.

Contador si-a definitivat opera in ultima zi a Turului Murciei, cand si-a adjudecat si mansa contratimp, desfasurata pe strazile Murciei pe un traseu in lungime de doar 12.4 kilometri.

Desi a semanat mai mult cu un prolog, etapa finala s-a dovedit mai mult decat potrivita pentru a-i oferi lui Contador ocazia de a-si testa aptitudinile de contratimpist, ibericul fiind cu opt secunde mai rapid decat Coppel.

In fapt am avut aceiasi trei oameni pe podium ca in ziua precedenta, cu diferenta cu Menchov si Coppel au facut schimb de locuri.

Clasamentul General Final al Turului Murciei:

1 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 9:27:18
2 Jerome Coppel (Fra) Saur – Sojasun 0:00:11
3 Denis Menchov (Rus) Geox-TMC 0:00:17
4 Wout Poels (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:01:46
5 Fabio Andres Duarte Arevalo (Col) Geox-TMC 0:01:47
6 Alexandre Geniez (Fra) Skil – Shimano 0:02:04
7 Fabrice Jeandesboz (Fra) Saur – Sojasun 0:02:06
8 Francisco Perez Sanchez (Spa) Movistar Team 0:02:12
9 David Blanco Rodriguez (Spa) Geox-TMC 0:02:21
10 Vasili Kiryienka (Blr) Movistar Team 0:02:22

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza