Ciclism

Di Gregorio castiga pe ploaie in Paris-Nisa. Martin ramane in galben

Francezul Remy Di Gregorio de la echipa Astana si-a adjudecat, sambata, etapa a 7-a din Paris-Nisa, dupa un atac solitar in ultimii 13 kilometri ai unei manse marcate de ploaie si de vant puternic.

Rémy Di Gregorio Tour de Romandie 2008 side.jpg

Originar din Marsilia, Di Gregorio a tasnit din pluton imediat dupa ce plutonul condus de echipa spaniola Movistar l-a prins pe olandezul Karsten Kroon (BMC), cel care s-a aflat in evadarea princiapala a zilei impreuna cu francezul Eric Berthou (Bretagne-Schuller).

Spaniolul Samuel Sanchez (Euskaltel) si columbianul Rigoberto Uran (Sky) au completat podiumul etapei, sosind la doar cinci secunde in spatele lui Di Gregorio.

Lider la general a ramas germanul Tony Martin (HTC), care si-a pastrat avansul de 36 de secunde in fata lui Andreas Kloden (RadioShack).

Concurs de cazaturi

Etapa a 7-a a cursei Paris-Nisa a fost marcata de numeroase cazaturi, soseaua uda transformand mansa intr-o adevarata loterie. Aflat in urmarirea lui Kroon si Berthou, olandezul Lieuwe Westra (Vacansoleil) a cazut intr-un viraj de stanga in momentul in care se afla intercalat intre primii doi clasati in cursa si pluton.

Australianul Heinrich Haussler (Garmin) a facut si el cunostinta cu asfaltul pe o coborare la 19 kilometri de final, cand a pierdut controlul si a intrat intr-un gard de beton.Purtatorul tricoul verde s-a ridicat cu greutate si in cele din urma s-a urcat din nou pe bicicleta.

Croatul Robert Kiserlovski (Liquigas) a oferit imaginea zilei, ajungand in urma unei cazaturi sub rotile unui camion parcat pe marginea drumului, pentru ca Xavier Tondo (Movistar) sa cada de pe bicicleta cu doar cativa metri inaintea finalului. De altfel spaniolul a trecut linia de sosire ca si cum s-ar fi dat pe gheata.

Rezumat video:

Clasamentul etapei a 7-a:

1 Rémy Di Gregorio (Fra) Pro Team Astana 5:46:23
2 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:00:05
3 Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling
4 Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack 0:00:07
5 Tony Martin (Ger) HTC-Highroad
6 Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne
7 Janez Brajkovic (Slo) Team RadioShack 0:00:09
8 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling
9 Xavier Tondo Volpini (Spa) Movistar Team
10 Maxime Monfort (Bel) Leopard Trek 0:00:11

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza