Snooker

Ding Junhui a evitat eliminarea in fata lui Muflin la Openul Chinei

Chinezul Ding Junhui si-a tinut cu sufletul la gura fanii din intreaga China in meciul cu norvegianul Kurt Muflin, pe care l-a castigat in cele din urma cu 5-4. ‘Dragonul’ merge mai departe urmand a-l intalni in optimi pe septuplul campion mondial Stephen Hendry, care nu a cedat niciun frame in meciul cu Matthew Stevens.

Snookerstars Exhibition Tour 2008
(C) photo credit: Thomas Hogg

Aflat pentru prima data in cariera pe tabloul principal al unui turneu de puncte, Muflin s-a desprins in debut la un neverosimil 4-1 pe tabela.

Dus pe val de publicul din sala, Ding si-a pus in aplicarea experienta superioara si vastul talent de care dispune pentru a intoarce meciul si a castiga in joc decisiv.

A fost mai intai un break de 133 puncte pentru 2-4 si un altul de 117 pentru 3-4. Mulfin a ratat o mare sansa de a inchide meciul in jocul opt, cand a irosit lovitura la bila verde, de acolo si pana la final Ding avand controlul partidei.

Campionul Mastersului de la Londra il va intalni in optimi pe scotianul Stephen Hendry, care l-a invins pe galezul Matthew Stevens cu un aspru 5-0.

Lee a rezistat miraculos in fata lui Williams

Meci de un inalt nivel, marti dupa-amiaza, in primul tur al Openului Chinei de la Beijing intre galezul Mark Williams si Stephen Lee, acesta din urma castigand in joc decisiv, scor 5-4.

Williams, numarul doi mondial, a inceput in forta conducand cu 2-0 dupa break-uri de 100 si 133 de puncte.

Replica lui Lee nu s-a lasat prea mult asteptata, englezul ajuns pe locul 19 in clasamentul mondial preluand conducerea, cu 3-2, dupa o intoarcere spectaculoasa.

Dublu campion mondial, Williams a ridicat din nou nivelul jocului si s-a apropiat la un singur frame de castigarea partidei, cu break-uri de 104 si 137 de puncte.

Lee a trimis meciul in jocul decisiv, unde a revenit in extremis dupa ce Williams a avut 70-11 pe tabela. Un break de 61 puncte i-a fost suficient lui Stephen Lee pentru a obtine calificarea in optimile de finala.

Urmatorul adversar al lui Lee se va decide intre galezul Ryan Day si Ronnie O’Sullivan, care de aceasta data nu si-a mai luat scutire medicala pentru a evita deplasarea la Beijing.

O alta surpriza s-a inregistrat la masa numarul doi, acolo unde numarul sapte mondial, Stephen Maguire, s-a inclinat in fata lui Mark Davis, cu 5-3. Englezul a inchis meciul cu un break de 137 puncte.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza