Menu
0 Comments

Eu cand vreau sa fluier, fluier – cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo

Pelicula Eu cand vreau sa fluier, fluier a obtinut premiul pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo, editia a cincea, care s-a desfasurat, luni seara, intr-un cadru special. Legendele vii ale cinematografiei romanesti, Victor Rebengiuc si Ion Besoiu, s-au numarat printre laureatii galei.

(C) www.vreausafluier.ro

Regizat in 2010 de Florin Serban si produs de fratii Mitulescu, Daniel si Catalin, Eu cand vreau sa fluier, fluier s-a impus in fata altor patru filme, cum ar fi Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, Morgen, Marti, dupa Craciun si Medalia de Onoare.

Premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal a fost obtinut de maestrul Victor Rebengiuc pentru prestatia din Medalia de Onoare, unde il interpreteaza pe Ion, un batranel de 75 ani care primeste accidental o distinctie pentru fapte eroice pe care nu le-a infaptuit in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial.

Aplaudat la scena deschisa de intreaga asistenta, Victor Rebengiuc s-a rezumat la a spune doar un raspicat ‘Multumesc’ din toata fiinta.

Au mai fost nominalizati la aceasta categorie: Andras Hathazi (Nelu din Morgen), George Pistereanu (Silviu din Eu cand vreau sa fluier, fluier), Mimi Branescu (Paul Hanganu din Marti, dupa Craciun) si Yilmaz Yalcin (Behran din Morgen)

Cel mai bun rol principal intr-un lungmetraj a fost interpretat in acceptiunea juriului Galei Premiilor Gopo de Mirela Oprisoru. Aceasta a interpretat rolul Adrianei Hanganu in filmul Marti, dupa Craciun, sotia devotata care sfarseste prin a fi inselata de sot chiar cu medicul stomatolog al fiicei lor.

La aceasta categorie au mai primit nominalizari: Ada Condeescu (Ana din Eu cand vreau sa fluier, fluier), Adriana Trandafir (Magdalena din Europolis), Maria Popistasu (Raluca din Marti, dupa Craciun) si Ozana Oancea (Felicia din Felicia inainte de toate).

Florin Serban a fost recompensat pentru cea mai buna regie pusa in scena in Eu cand vreau sa fluier, fluier, la aceasta categorie mai fiind nominalizati Peter Calin Netzer (Medalia de Onoare), Marian Crisan (Morgen), Radu Munteanu (Marti, dupa Craciun), Razvan Dumitrescu si Melisa de Graaf (Felicia inainte de toate).

Un premiu special a fost acordat maestrului Ion Besoiu pentru intreaga activitate. Misiunea de a face laudatio i-a revenit lui Mihai Constantin, care a facut o pregatire exceptionala celui care a incantat copilaria a numeroase generatii cu rolul capitanului Anton Lupan din Toate panzele sus.

Ajuns pe scena, Ion Besoiu a declarat urmatoarele: “Victore (n.a. – Rebengiuc), se pare ca e seara batranilor. Sunt bucuros ca am primit acest premiu in luna cand am implinit 40 de ani de cand am implinit 40 de ani. Cei care au hotarat sa mi-l dea au gandit bine si eu nu vreau sa-i contrazic”.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza