Ciclism

Farrar a castigat etapa a doua din Tirreno-Adriatico. Americanul este noul lider

Rutierul Team Garmin Cervelo, Tyler Farrar, a marcat joi a treia victorie a sezonului in cadrul etapei a doua a Tirreno-Adriatico. Americanul in varsta de 26 de ani a terminat cursa in 4 ore, 56 de minute si 6 secunde, devansandu-i la sprint pe Alessandro Petacchi si Juan Jose Haedo.

Creative Commons License photo credit: cas_ks

Etapa cu o distanta totala de 202 kilometri s-a desfasurat intre Carrara si suburbia orasului Arezzo, Indicatore, debutand cu evadarea inca din primul kilometru a rutierilor Javier Llorente Aramedia (Euskaltel), Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) si Leonardo Giordani (Farnesse Vini), castigatorul Campionatului Mondial de Tineret la Verona in anul 1999.

Astfel, cei trei evadati au inregistrat un avans de 4 minute si 15 secunde in fata plutonului la kilometrul 35, pentru a ajunge la 7 minute si 20 de secunde 32 de kilometri mai tarziu.

Prima catarare, Casciano Val di Pesa, ii gaseste pe cei trei rutieri in fruntea plutonului, care se apropie la o distanta de 4 minute si 18 secunde. Evadarea acestora este neutralizata cu 44 de kilometri inainte de finalul cursei desfasurate la sud de Florenta, cand se stabileste regruparea plutonului.

Kilometrul 163 consemneaza evadarea solitara a numarului 106 din Omega Phrama-Loto, Vicente Reynes, care in cinci kilometri reuseste sa isi construiasca un avans de 29 de secunde.

Diferenta maxima a avansului atinge 38 de secunde la o distanta de 24 de kilometri fata de finalul etapei, aceasta diminuandu-se considerabil patru kilometri mai tarziu. Atacantul spaniol nu reuseste sa se mentina pentru mult timp pe acesta pozititie, fiind ajuns de pluton in ultimii 21 de kilometri ai competitiei.

Cu cinci kilometri inainte de final au loc atacuri multiple, initiate in prima faza de atacantul german Marcus Burghardt (BMC-Racing), acestuia urmandu-i la putin timp distanta reprezentantul formatiei Astana, Maxim Iglinskiy. Regruparea plutonului se produce la doi kilometri distanta, mansa fiind castigata la sprint de Tyler Farrar.

Traseul competitiei din Toscana a insumat doua catarari, dintre care una accentuata la 502 metri altitudine. De la startul etapei de la Carrara au plecat nu mai putin de 159 de rutieri. Sprinterul de baza al celor de la Omega Pharma-Lotto, Andre Greipel nu a participat la aceasta competitie, din cauza accidentarii suferite la etapa in contratimp a zilei precedente.

Rezumat video:

Clasamentul etapei a 2-a:

1 Tyler Farrar (USA) Team Garmin-Cervelo 4:56:06
2 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre – ISD
3 Juan José Haedo (Arg) Saxo Bank Sungard
4 Mark Renshaw (Aus) HTC-Highroad
5 Marcel Sieberg (Ger) Omega Pharma-Lotto
6 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
7 Mirco Lorenzetto (Ita) Pro Team Astana
8 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling
9 Borut Bozic (Slo) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
10 Oscar Gatto (Ita) Farnese Vini – Neri Sottoli

Ierarhia generala dupa etapa a 2-a:

1 Tyler Farrar (USA) Team Garmin-Cervelo 5:14:13
2 Tom Leezer (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:01
3 Lars Boom (Ned) Rabobank Cycling Team
4 Sebastiaan Langeveld (Ned) Rabobank Cycling Team
5 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank Cycling Team
6 Robert Gesink (Ned) Rabobank Cycling Team
7 Bram Tankink (Ned) Rabobank Cycling Team
8 Juan José Haedo (Arg) Saxo Bank Sungard 0:00:08
9 Andreas Klier (Ger) Team Garmin-Cervelo 0:00:10
10 Roger Hammond (GBr) Team Garmin-Cervelo

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza