Ciclism

Greipel a sprintat pentru o victorie atipica in De Panne

Germanul Andre Greipel a castigat de o maniera impresionanta si putin asteptata prima etapa a cursei Driedaagse De Panne (Cele Trei Zile de la Panne), desfasurata, marti, intre localitatile belgiene Middelkerke si Zottegem (194 km).

2011-01-20 15:04:11
(cc) photo credit: efAston

Rutierul formatiei Omega Pharma-Lotto nu s-a impus la sprintul masiv al plutonului asa cum o indica fisa postului sau, ci in urma unei evadari de patru ciclisti.

Germanul plecat de la HTC-Columbia din cauza rivalitatii cu Mark Cavendish s-a insinuat intr-o evadare din care au mai facut parte olandezul Lieuwe Westra (Vacansoleil), Dmitriy Muravyev (RadioShack) si Vladimir Gusev (Katiusa).

Lupta in pluton s-a dat la final doar pentru pozitia a cincea, pe care francezul Romain Feillu (Vacansoleil) a ocupat-o dupa ce i-a invins pe slovacul Peter Sagan (Liquigas) si germanul Danilo Honda (Lampre).

Etapa inaugurala a Celor Trei Zile de la Panne a avut aspectul unei curse clasice, numeroasele atacuri bulversand plutonul inca din primii kilometri.

Echipa Quick Step a fost printre cele mai active, Sylvain Chavanel si Gert Steegmans incercand pe rand sa rupa ritmul in fruntea cursei.

Pana la urma mutarea decisiva s-a dovedit a fi cea a lui Greipel, care si-a trecut in cont la final a doua victorie a sezonului in tricoul echipei Omega Pharma-Lotto, dupa cea obtinuta in etapa a 4-a din Turul Algarve.

Cursa continua, miercuri, cu o etapa de 219 kilometri intre Oudenaarde si Koksijde.

Vedeti mai rezumatul video al etapei de marti:

Rezultatele etapei inaugurale:

1 André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto 4:22:33
2 Lieuwe Westra (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
3 Dmitriy Muravyev (Kaz) Team RadioShack
4 Vladimir Gusev (Rus) Katusha Team
5 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
6 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale
7 Danilo Hondo (Ger) Lampre – ISD
8 Allan Davis (Aus) Pro Team Astana
9 Mark Renshaw (Aus) HTC-Highroad
10 Yauheni Hutarovich (Blr) FDJ

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza