Snooker

Higgins campion la Clasicul Hainan din China

Scotianul John Higgins continua forma de zile mari din aceasta a doua parte a sezonului, liderul mondial adaugandu-si mai nou in palmares si titlul la Clasicul Hainan, turneu demonstrativ desfasurat in China.

John Higgins in action
(C) Ilan Shacham

‘Vrajitorul din Wishaw’ nu a avut nicio problema in a se impune in fata englezului Jamie Cope, scor 7-2, la capatul unei finale care a curs practic in aceeasi directie de la inceput si pana la sfarsit.

Cope a deschis meciul cu un break de 69 de puncte, dar prima sesiune i-a revenit lui Higgins cu un categoric 4-1.

Sesiunea decisiva a debutat cu un Cope hotarat sa revina. Break de 75 de puncte si englezul se apropia la doar doua lungimi de Higgins.

Nu a fost decat un simplu foc de paie, pentru ca Higgins a ridicat nivelul jocului, castigand meciul dupa break-uri de 69, 111 si 109 puncte. Pentru victoria sa din China, Higgins va incasa un cec in valoare de 40.000 de lire sterline.

Suspendat jumatate de an pentru implicarea intr-un caz de meciuri trucate, Higgins a revenit la masa de joc mai puternic ca niciodata. Scotianul si-a facut incalzirea la un demonstrativ in Germania, dupa care a cucerit titlurile la Campionatul Regatului Unit si la Openul Galez.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza