WRC

Hirvonen, cel mai rapid in superspeciala care a deschis Raliul Portugaliei

Finlandezul Mikko Hirvonen a stabilit timpul de referinta, joi seara, in superspciala inaugurala a Raliului Portugaliei, a treia etapa a Campionatului Mondial (WRC).

120_Showstart_Hirvonen
Creative Commons License photo credit: Crack-Shot

Pilotul echipei de uzina BP Ford Abu Dhabi a parcurs cei 3.27 kilometri in 2 minute, 49 de secunde si 6 zecimi, devansandu-l cu 1.3 secunde pe multiplul campion mondial Sebastien Loeb.

Norvegianul Petter Solberg a incheiat in pozitia a treia, la 2.1 secunde in spatele invingatorului, topul cinci fiind completat de Sebastien Ogier (Citroen) si Jari-Matti Latvala (Ford).

Kimi Raikkonen, fostul campion mondial de Formula 1, a fost cronometrat cu al saptelea timp, echipierul de la Ice 1 Citroen venind la 5.1 secunde de lider.

Superspeciala desfasurata la Lisabona nu a fost lipsita de incidente, norvegianul Mads Ostberg accidentand grav un spectator dupa ce a scapat masina Ford Fiesta in primul viraj al probei.

Spectatorul ranit a fost transportat de urgenta la un spital din Lisabona pentru investigatii amanuntite, dar viata acestuia nu este pusa in pericol.

Ca element de noutate, Raliul Portugaliei a marcat revenirea constructorului Mini in WRC, Armindo Araujo terminand superspeciala de joi seara cu al zecelea timp, la fix opt secunde intarziere in raport cu Hirvonen.

Rezultatele dupa superspeciala:

 1. Mikko Hirvonen   Ford       2m49.6s
 2. Sebastien Loeb   Citroen      + 1.3s
 3. Petter Solberg   Solberg Citroen  + 2.1s
 4. Sebastien Ogier   Citroen      + 2.9s
 5. Jari-Matti Latvala Ford        + 3.7s
 6. Federico Villagra  Munchi's Ford   + 3.9s
 7. Kimi Raikkonen   Ice 1 Citroen   + 5.1s
 8. Matthew Wilson   Stobart Ford    + 6.2s
 9. Henning Solberg   Stobart Ford    + 6.5s
10. Armindo Araujo   Italia Mini    + 8.0s

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza