WRC

Loeb a castigat Raliul Mexicului cu modelul Citroen DS3

Pilotul francez Sebastien Loeb a castigat, duminica, editia din acest an a Raliului Mexicului, a doua etapa a Campionatului Mondial, aducand astfel primul succes din scurta istorie a noului model DS3 lansat de Citroen.

DSCF0104
Creative Commons License photo credit: mark78_xp

Alsacianul de sapte ori campion mondial s-a impus in fata rivalului sau de la Ford Mikko Hirvonen cu un avans de un minut si 38 de secunde.

Podiumul a fost completat de un alt finlandez de la echipa de uzina Ford, Jari-Matti Latvala, acesta lasandu-l in afara primelor trei pozitii pe norvegianul Petter Solberg.

Pentru echipajul Sebastien Loeb/Daniel Elena victoria din Mexic a fost a 63-a in 140 de starturi luate in Campionatul Mondial.

Cei doi au inceput ziua finala de duminica la 10.5 secunde in spatele liderului Sebastien Ogier, dupa ce sambata au primit o penalizare ca urmare a defectarii cutiei de viteze.

Ogier a iesit in decor in speciala a 20-a, cu doar doua probe inaintea finalului, si astfel Loeb a avut deschisa calea spre al cincilea succes din cariera in Mexic.

Hirvonen si-a pastrat prima pozitie in clasamentul pilotilor, cu 46 puncte, acesta fiind urmat de Loeb, cu 37 puncte, si Latvala, cu 31 puncte.

Pe echipe conduce detasat Ford Abu Dhabi, cu 73 puncte, urmata de Citroen Total, cu 47 puncte, si M-Sport Stobart Ford, cu 36 puncte.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial este programata in Portugalia intre 24 si 27 martie.

One comment

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza