Menu
0 Comments

‘Marti, dupa Craciun’, in competitia lungmetrajelor Festivalului de la Sarasota

Cea mai recenta productie regizata de Radu Muntean, ‘Marti, dupa Craciun’ va intra in competitie cu alte cinci lungmetraje in cadrul Festivalului de Film de la Sarasota, unul dintre cele mai apreciate evenimente independente de acest gen din Nordul Americii. Festivalul ajuns la a 13-a editie va fi gazduit in acest an de Regal Cinema’s Hollywood intre 8 si 17 aprilie.

Sarasota Fringe Film Festival
Creative Commons License photo credit: duane.schoon

Relatand povestea unui triunghi amoros, drama cineastului Radu Muntean ii distribuie in rolurile principale pe Mimi Branescu, Mirela Oprisor si Maria Popistasu, apreciati pentru evolutia din cadrul aceleiasi productii care i-a propulsat in topul celor mai buni actori ai Festivalului International de Cinema de la Gijon din 2010.

Printre lungmetrajele care vor concura cu pelicula semnata de regizorul roman in varsta de 39 de ani se enumera productia germana ‘Three’ (Tom Twyker), alaturi de ‘Kinyarwanda’ (Alrick Brown), ‘Old Cats’ (Pedro Peirano, Sebastian Silva),’The Piano in a Factory’ (Meng Zhang, Jae-Young Kwak) si ‘Terri’ (Azazel Jacobs).

Anul acesta, evenimentul va fi deschis de documentarul ‘Page One – A Year Inside The New York Times’ (Andrew Rossi), in incheierea festivalului fiind proiectata drama regizorului Mike Mills, ‘Beginners’. Interpretului lui Hal din cadrul aceleiasi productii, Christopher Plummer, ii va reveni premiul ‘Cinema Master’, editia  anului acestuia omagiind-o pe Geena Davis, alaturi de producatoarea lungmetrajului ‘Frida’, Sarah Green.

La randul sau, sectiunea destinata documentarelor va cuprinde titluri precum ‘Buck’ (Cindy Meehl), ‘The Price of Sex’ (Mimi Chakarova), proiectat in premiera mondiala si ‘Fake It So Real’ (Robert Greene), pelicula concentrata asupra lumii luptelor sportive.

Festivalul de Film de la Sarasota a debutat in anul 1999, cu un total de doar zece proiectii incluse in program. In prezent, acesta numara nu mai putin de 200 de filme destinate unui public compus din peste 4.000 de persoane.

Misiunea evenimentului este integrarea productiilor cinematografice de buna calitate intr-o atmosfera de festival, cu scopul educarii si stimularii audientei.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.