Menu
0 Comments

Mozilla va lansa browserul Firefox 4

Cu o saptamana mai tarziu de lansarea versiunii de teste Firefox 4 Release Candidate, directorul departamentului de inginerie a corporatiei Mozilla, Damon Sicore, a anuntat ca browserul va primi unda verde pentru decarcare incepand de marti, 22 martie.

firefox 4 beta on fedora13
Creative Commons License photo credit: Sylvain Naudin

Printre functionalitatile si imbunatatirile noului Firefox se enumera marirea suprafetei de lucru prin dispunerea taburilor in partea superioara, securitatea sporita asociata datelor personale, reducerea timpilor de incarcare a paginilor, utlizarea formatului WebM pentru videourile high definition, alaturi de includerea unui nou Add-On Manager destinat administrarii temelor si pluginurilor.

Compatibil cu sistemele de operare Windows, Linux si Mac OSX, programul de navigare online va intra in competitie cu generatia Google Chrome 10 si cu versiunea cea mai recent lansata a browserului gigantului american Microsoft, Internet Explorer 9.

Atat Departamentul de Marketing, cat si cel de IT au concluzionat ca 22 martie este o data convenabila pentru lansarea browserului Firefox 4. Totusi, daca in zilele imediat urmatoare se vor descoperi probleme majore care ar putea constitui o bariera in lansarea produsului, vom face cunoscut acest lucru, a anuntat Damon Sicore.

Firefox se claseaza pe locul doi in topul celor mai populare browsere de Internet din lume, acumuland o cota de piata de 21,74%. Lider pe acest segment ramane Internet Explorer (56,77%), pozitia a treia revenindu-i produsului gigantului Google, Chrome.

Tags: , , , , ,

1 thought on “Mozilla va lansa browserul Firefox 4”

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza