Menu
0 Comments

Prezentarea celor mai importante retele de socializare pentru copii

Copiilor cu varste sub 13 ani li se ofera o noua alternativa de petrecere a timpului in mediul online – retelele de socializare special concepute pentru acestia. Togetherville, What’s What, ScuttlePad, giantHello sau Skid-e Kids sunt cateva dintre platformele care isi propun cresterea gradului de participare a parintilor in activitatile virtuale ale celor mici.

Manon sur internet
Creative Commons License photo credit: Spigoo

Adresandu-se celor cu varste mai mici de zece ani, reteaua de socializare Togetherville este construita dupa principiul Facebook, oferindu-le, insa, parintilor control asupra activitatilor propriilor copii.

Monitorizarea postarilor, selectarea grupurilor de prieteni, folosirea motoarelor de cautare pentru gasirea colegilor de scoala sunt doar cateva dintre modalitatile prin care acestia pot administra conturile celor mici.

Site-ul imprumuta cateva dintre caracteristicile retelei de socializare fondate de Mark Zuckerberg, printre acestea enumerandu-se expedierea cadourilor virtuale sau folosirea optiunii ‘Share’ in randul videoclipurilor sau siteurilor.

Reteaua de socializare se deosebeste, insa, de gigantul american cu un istoric de peste sase ani, prin absenta linkurilor provenite din exterior si a conversatiilor private.

Mai mult decat atat, fiecarui utilizator i se solicita asumarea unui cod de conduita anterior postarilor: Sunt de acord sa nu spun lucruri vatamatoare sau jenante despre mine, prietenii mei sau familia mea si sa imi asum responsabilitatea spuselor mele pe Togetherville.

Acesteia i se alatura in categoria retelelor de socializare special concepute pentru copii What’s What. Cunoscuta pentru nivelul ridicat de securitate, aceasta solicita din partea parintilor la inregistrarea pe platforma prezentarea informatiilor cardului de credit in scopul verificarii veridicitatii datelor oferite, alaturi de atasarea a trei fotografii ale copilului, toate realizate cu o camera web.

Implicand parintii in procesul de selectie al prietenilor, What’s What cere permisiunea acestora de fiecare data cand cei mici doresc sa interactioneze cu persoane aflate in afara grupei lor de varsta.

In plus, aceasta ofera copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani posibilitatea de a crea propriile grupuri, dar si de a expedia mesaje sau de a vizualiza profilul celor aflati in aria apropiatilor.

Facilitati similare ofera si ScuttlePad, inregistrarea pe site fiind, de aceasta data, initiata chiar de utilizatorul contului. Astfel, pasii necesari crearii profilului vizeaza oferirea datelor personale de tipul zilei aniversare si prenumelui, alaturi de adresa de e-mail a parintilor, carora li se solicita acordul pentru definitivarea procesului de inregistrare.

Comparativ cu celelalte retele de socializare incadrate acestui segment, ScuttlePad presupune utilizarea unui format prestabilit in randul mesajelor, cuvintele care le compun fiind selectate dintr-o lista.

Companiei ii revine, totodata, responsabilitatea validarii imaginilor aferente profilului fiecaruia dintre utilizatori, in cadrul caruia va figura doar prenumele acestuia.

Conceput pentru cei cu varste intre 6 si 10 ani, ScuttlePad a fost construit dupa principiul potrivit caruia comunicarea ghidata ajuta copiii sa evite continutul online neadecvat, explica directorul executiv ScuttlePad, Chad Perry.

GiantHello mareste, in schimb, grupa de varsta a publicului-tinta, adresandu-se copiilor care isi doresc un grad de independenta sporit comparativ celui oferit de restul retelelor de socializare.

Inregistrarea pe platforma de comunicare are la baza oferirea ultimelor patru cifre ale numarului de securitate sociala sau perceperea unui cent de pe cardul de credit al parintilor.

Dincolo de acest aspect, siteul ofera o serie de optiuni care il apropie mai mult de retelele de socializare de tipul Facebook-ului, in randul acestora inscriindu-se primirea mesajelor din partea prietenilor, revenirea asupra informatiilor deja afisate in cadrul profilului sau urmarirea activitatii unui grup, toate acestea figurand pe pagina proprie a utilizatorului.

Lipsit de functia de cautare a prietenilor, giantHello propune pentru procesul de adaugare al acestora expedierea fie a unei invitatii printr-un e-mail, fie a unui cod de invitatie.

Skid-e Kids se concentreaza, in schimb, asupra evitarii limbajului neadecvat, fiecare comentariu, pagina de grup sau imagine fiind trimisa catre moderare.

O alta noutate a retelei de socializare rezida in incurajarea atat a copiilor, cat si a parintilor de a interactiona folosind platforma de comuncare, ale carei facilitati variaza de la postarea videoclipurilor si pana la derularea unor activitati ludice.

Potrivit cercetarilor, majoritatea copiilor descopera Internetul incepand cu varsta de 11 ani. Dintre acestia, 80% folosesc Internetul ca mijloc de comuncare, avand conturi pe retele de socializare precum Facebook, Hi5, MySpace sau Twitter.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza