Menu
0 Comments

Robert Muresan si-a inceput evolutia la clasa Supersport a WSBK

Etapa europeana de la Donington Park a Campionatului Mondial de Superbike (WSBK) a marcat debutul lui Robert Muresan la clasa Supersport (600cc) a competitiei organizate sub egida Federatiei Internationale de Motociclism.

(C) www.robertmuresan.com

Pilotul aradean in varsta de 20 de ani si-a inceput sezonul de Supersport, vineri, cu ocazia primei sedinte de calificari contand pentru etapa de la Donington Park (Marea Britanie).

Absent de la mansa inaugurala programata la finalul lunii februarie la Phillip Island, Muresan a incalecat motorul Honda CBR600RR propulsat de echipa Performance Technical Racing Romania si nu a obtinut deloc un rezultat rau.

Locul 20 pentru pilotul aradean in conditiile in care la startul acestei runde s-au aliniat 30 de concurenti din 19 tari.

Muresan a oprit cronometrul la 1:34.273, fiind mai lent cu 3.041 secunde fata de primul clasat, italianul Lucas Scassa (Yamaha). Pilotul nostru a acoperit 21 de tururi si a atins o viteza maxima de 238 km/h.

Biaggi, cel mai rapid in calificarile de la Superbike

Campionul mondial Max Biaggi a stabilit, tot vineri, cel mai bun timp in prima sedinta a calificarilor. Cronometrat cu 1:28.794, ‘Corsarul Negru’ de la Aprilia l-a devansat cu 47 miimi de secunda pe conationalul sau Marco Melandri (Yamaha).

Spaniolul Carlos Checa (Ducati), invingator in primele doua curse ale sezonului, a incheiat ziua cu al treilea timp la patru zecimi in urma lui Biaggi, in timp ce debutantul irlandez Eugene Laverty (Yamaha) a fost al patrulea.

Cei mai buni 16 piloti din calificari se vor alinia la startul sesiunii de Superpole, in urma careia se va stabili grila de start pentru cele doua curse programate duminica.

Tags: , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.