Menu
0 Comments

Romania s-a inclinat in fata Georgiei. Vlaicu a ratat patru lovituri de pedeapsa

Reprezentativa de rugby a Romaniei nu a reusit sa profite de slabiciunile defensive ale Georgiei si s-a inclinat la Tbilisi, sambata, scor 18-11 (15-6), intr-o partida contand pentru etapa a 4-a a Cupei Europene a Natiunilor. In urma acestui succes gazdele au intrat in posesia Cupei Antim Ivireanul, trofeu pus in joc la fiecare intalnire dintre cele doua formatii. Meciul a fost LIVE pe Onlinesport.ro


Rugby - Romania Georgia - 13 Martie 2010
Creative Commons License photo credit: fire_eyes

Gazdele arenei Lokomotiv din Tbilisi au avut un inceput fulminant de partida si pana sa intre stejarii in joc tabela arata deja 15-0 in favoarea Georgiei.

Decarul Merab Kvirikasvili a deschis scorul in minutul 4, prin transformarea unei lovituri de pedeapsa, dupa care gruzinii au susprins defensiva tricolora cu doua eseuri marcate intr-un interval de doar doua minute.

Mai intai David Zirakasvili a culcat balonul la centru in terenul de tinta al Romaniei, dupa o faza rapida pe trei sferturi, dezvoltata in urma unei repuneri din margine.

Al doilea eseu a fost marcat pe inaintare de Bessik Khamasuridz, astfel ca tabela arata un neverosimil 15-0 in favoarea Georgiei in minutul 12.

Florin Vlaicu a adus primele puncte pentru Romania in minutul 23, cand a redus din diferenta prin transformarea unei lovituri de pedeapsa, dupa ce tot el ratase o alta lovitura cu noua minute in urma.

Acelasi Vlaicu a stabilit scorul pauzei in minutele de prelungire ale primului mitan, cand a mai pus trei puncte in dreptul Romaniei, dupa o alta lovitura de pedeapsa transformata.

Romania a dominat a doua jumatate a primei reprize si momentul bun a continuat in partea secunda. Vlaicu a ratat in minutul 43 transformarea unei lovituri de pedeapsa de la 50 de metri, aceasta fiind prima faza notabila a reprizei.

Stejarii au continuat sa preseze in jumatatea adversa si putin a lipsit ca in minutul 56 sa marcheze primul eseu. A fost un moment de fixare, dar gruzini au recuperat balonul in extremis si au degajat terenul.

Vlaicu a ratat in minutul 58 o lovitura de pedeapsa din pozitie centrala, acesta fiind momentul psihologic al meciului.

Intrarea capitanului Sorin Socol a dat insa incredere jucatorilor pregatiti de Romeo Gontineac si acestia au continuat atacurile in jumatatea gruzina.

Vlaicu a mai ratat o data si in minutul 62, irosind alte trei puncte care au cantarit in cele din urma decisiv in economia rezultatului final, dupa care Georgia s-a distantat la 18-6, Kvirikasvili indeplinind o simpla formalitate de pe linia de 22.

Romania a redus din diferenta cu noua minute inaintea finalului, dupa o faza prelungita de atac finalizata cu eseu. Calafeteanu a ratat transformarea si astfel scorul a ramas la 18-11 pana la ultimul fluier al arbitrului irlandez Wilkinson.

Pentru Romania este a doua infrangere in aceasta editie a Cupei Europene a Natiunilor, dupa cea suferita in prima etapa la Lisabona cu Portugalia.

Stejarii raman la cota 5 puncte in clasamentul competitiei, in timp ce Georgia si-a consolidat prima pozitie, dupa obtinerea celui de-al patrulea succes consecutiv.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.