Ciclism

Rusul Galimzyanov a dat lovitura in De Panne. Recitalul tinerilor la sprint

Ciclistul rus Denis Galimzyanov a obtinut, miercuri, prima victorie din cariera in etapa a doua din Cele Trei Zile de la Panne, desfasurata intre localitatile belgiene Oudenaarde si Koksijde (210 km).

DSC21760
(cc) photo credit: spinn_fl

Echipierul de la Katiusa in varsta de 24 ani s-a impus la sprintul masiv al plutonului in fata germanului John Degenkolb (HTC-Highroad) si a slovacului Peter Sagan (Liquigas).

Topul cinci a fost completat de lituanianul Tomas Vaitkus (Astana) si francezul Romain Feillu (Vacansoleil).

Lider la general dupa aceasta a doua mansa a devenit olandezul Lieuwe Westra de la formatia Vacansoleil, rutier aflat la egalitate de timp cu belgianul Bert De Backer (Skil – Shimano).

Victoria lui Galimzyanov de la Koksijde a fost anuntata de alte cateva rezultate remarcabile obtinute in aceasta prima parte a sezonului.

Tanarul rutier de la Katiusa s-a remarcat pentru prima data in Turul Qatarului, unde a incheiat pe ultima treapta a podiumului etapa a doua.

A urmat un loc secund in cea din urma etapa a Turului Omanului si doua locuri trei in mansele de sprint din Paris-Nisa.

Galimzyanov a fost al 102-lea in clasica Gent-Wevelgem desfasurata duminica trecuta.

Trei rutieri au jucat rolul evadatilor in etapa secunda a Celor Trei Zile de la Panne, cursa belgiana plasata intre cele doua clasice de primavara, Gent-Wevelgem si Turul Flandrei.

Guillaume Van Keirsbuick (Quick Step), Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun) si Arnoud van Groen (Veranda’s Willems) au incercat marea cu degetul data fiind plasarea localitatii de final chiar pe coasta Marii Nordului.

Van Groen a luat cursa pe cont propriu cu mai putin de 15 kilometri inaintea finalului, olandezul de 27 ani fiind rutierul cu cele mai multe resurse fizice dintre cei trei evadati.

A urmat o cursa de urmarire intre batav si plutonul, aventura celui din fata luand sfarsit cu mai putin de doi kilometri inaintea finalului.

Sprinterii si-au jucat de aceasta data bine cartea atacului si finalul de la Koksijde a fost unul rezervat vitezistilor plutonului. Vaitkus a fost primul care a declansat atacul decisiv, dar Galimzyanov a dat pedale grele pentru a-si trece in cont prima victorie profesionista din cariera.

Cursa se va incheia, joi, cand sunt programate doua manse in localitatea De Panne. Ciclistii vor incepe ziua cu o etapa in linie de 112 kilometri, pentu ca in a doua parte sa se lupte cu acele cronometrului intr-un contratimp de 14.7 kilometri.

Clasamentul etapei a doua:

1 Denis Galimzyanov (Rus) Katusha Team 5:08:18
2 John Degenkolb (Ger) HTC-Highroad
3 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale
4 Tomas Vaitkus (Ltu) Pro Team Astana
5 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
6 Aidis Kruopis (Ltu) Landbouwkrediet
7 Russell Downing (GBr) Sky Procycling
8 Yauheni Hutarovich (Blr) FDJ
9 Jimmy Casper (Fra) Saur – Sojasun
10 Michal Kwiatkowski (Pol) Team RadioShack

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza