Menu
0 Comments

Servia, confirmat la echipa Newman/Haas. Kanaan a batut palma cu KV Racing

Pilotul spaniol Oriol Servia va pilota in acest sezon unul dintre monoposturile echipei Newman/Haas, dupa ce a obtinut rezultate promitatoare in testele oficiale de la Barber Motorsport. O alta mutare de ultim moment il are in prim plan pe Tony Kanaan, care va conduce in acest an pentru echipa KV Racing.

0908irl20216
Creative Commons License photo credit: Slufty

Personal consider ca testul de la Barber nu se putea termina mai bine. Am gasit intreaga echipa Newman/Haas exact cum o lasasem, cu dorinta de a lasa pilotul sa dea tot ce are mai bun pentru obtinerea de rezultate pozitive. Ma astept sa fim competitivi la St.Petersburg si ma simt pregatit mai ales ca echipa are un record pe acest circuit si in general pe traseele stradale“, a spus Servia.

In varsta de 36 de ani, Servia este un pilot cu vechi state in cursele americane de monoposturi, ibericul facand cariera in CART/Champ Car intre 2000 si 2007, cand a luat 125 de starturi si a obtinut o victorie. S-a intamplat in 2005 pe traseul din Montreal pe cand Servia pilota chiar pentru Newman/Haas.

Debutul in IndyCar s-a produs in 2008 alaturi de echipa KV, Oriol Servia terminand sezonul pe locul 9 la general. Cel mai bun rezultat al sau a fost un loc patru pe circuitul stradal din Detroit.

Revenirea la Newman Haas s-a produs in 2009 pentru cursele din Mid Ohio, Sonoma, Chicago si Motegi, la aceasta din urma clasandu-se pe locul al patrulea.

Spaniolul va conduce singura masina a echipei Newman/Haas la etapa inaugurala a noului sezon de IndyCar care va fi gazduita de circuitul din St.Petersburg (Florida).

Tanarul James Hinchcliffe a testat de asemenea pentru Newman/Haas la Barber, dar vicecampionul seriei Indy Lights nu a fost oprit pentru a concura in debutul sezonului.

Kanaan a gasit volan la KV

Ramas fara ocupatie dupa despartirea de Andretti Autosport, brazilianul Tony Kanaan si-a gasit in extremis un volan pentru 2011 la echipa KV Racing.

Campionul din 2004 va pilota pentru echipa condusa de Jimmy Vasser si Kevin Kalkhoven, care ii mai are in componenta pe japonezul Takuma Sato si venezueleanul EJ Viso.

Tony Kanaan, 36 ani, a debutat in IndyCar inca din 2002 alaturi de echipa lui Michael Andretti, dupa ce concurase initial in CART la echipele Tasman, Forsythe si Mo Nunn Racing.

In CART a obtinut o singura victorie, succesul lui Kanaan venind odata cu trecerea in IndyCar, unde s-a impus de 14 ori in 123 de curse.

Kanaan se intelesese initial cu De Ferrarn Dragon Racing pentru un program in 2011, dar echipa lui Gil de Ferran s-a retras din campionat dupa ce nu a gasit resurselor financiare.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.