Menu
0 Comments

Serviciile IPTV iau amploare in Romania

Dupa ce si-au facut debutul pe piata romanesca a serviciilor de televiziune prin companiile Romtelecom si RCS & RDS, platformele de tip IPTV se extind. Astfel, in aria operatorilor de telecomunicatii care ofera servicii de televiziune digitala folosind ca suport conexiunea la Internet se adauga AdNet Telecom. Pachetul denumit AdNet TV va fi lansat miercuri, 23 martie, la Sky Bar, participantilor la eveniment oferindu-li-se posibilitatea testarii acestuia.

Cu o arie de acoperire nationala, facilitata de distribuirea serviciului prin Unicast, platforma aparuta sub semnatura AdNet Telecom se diferentiaza de televiziunea clasica prin interactivitate, dar si prin calitatea audio si video superioara acesteia.

Canalele sunt preluate de pe satelit sau direct de la televiziuni in standardele MPEG 2 sau H.264 si livrate printr-un set-top-box. Pentru posturile de pachete extinse, cum ar fi Discovery sau HBO, transmisia este criptata si decodificata in set-top-box. Transmisia semnalului catre abonati se face prin reteaua AdNet Telecom, asigurandu-se calitatea necesara unei vizionari optime, explica specialistul in cercetare si dezvoltare al AdNet Telecom, Calin Velea.

Cu un istoric de peste trei ani pe piata operatorilor de telecomunicatii din Romania, AdNet Telecom ofera servicii de voce, videoconferinta, multimedia, inregistrare IP-uri, acces la Internet, dar si transport de date atat la nivel national, cat si international.

Compania ocupa locul doi in “Topul national al companiilor private din Romania 2008 si 2009” si prima pozitie in “Top profit Romania – Domeniul telecomunicatii”. In anul recent incheiat, a obtinut locul patru in “Topul companiilor din Municipiul Bucuresti”, realizat de CCIB.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza