Menu
0 Comments

Shaun Murphy, castigatorul primei editii a Players Tour Championship Grand Final

Englezul Shaun Murphy a realizat un adevarat tur de forta la masa de snooker, duminica, obtinand titlul la Dublin in marea finala a circuitului Players Tour Championship, competitie pe etape inventata in acest sezon de Barry Hearn.

Snookerstars Exhibition Tour 2008

(C) Photo Credit: Thomas Högg

Fostul campion mondial a trecut mai intai de galezul Matthew Stevens in semifinale, scor 4-0, pentru ca in finala programata in cursul serii sa-l depaseasca pe Martin Gould cu acelasi scor, pe frame-uri 70–18, 66–46, 59–44 (53), 51–34.

O forma de zile mari pentru ‘Magician’, care nu a lasat sa-i scape prea multe lovituri in drumul spre titlul de la Dublin.

Gould, finalistul surpriza dupa ce l-a invins in penultimul act pe Mark Selby, cu 4-3, a avut o sansa de a intoarce meciul cu Murphy in jocul al patrulea, dupa ce englezul a ratat bila roz la buzunarul de mijloc din partea dreapta.

Ratarea la bila verde a pus capat disputei si Gould s-a multumit in cele din urma cu cele 2.000 de puncte in clasamentul mondial si cecul in valoare de 25.000 de lire sterline.

De cealalta parte, Murphy a intrat in posesia trofeului si al premiului cel mare in valoare de 60.000 de lire sterline, englezul acumuland de asemenea si 3.000 de puncte in clasamentul mondial.

Ce inseamna Players Tour Championship

Players Tour Championship a fost lansat in sezonul 2010/2011 la initiativa lui Barry Hearn, presedintele World Snooker Ltd. si a cuprins un total de 12 etape, sase dintre acestea desfasurandu-se sub titulatura de Euro Players Tour Championship.

La Marea Finala din Dublin au fost invitati 24 dintre jucatorii cu cele mai multe prezente in precedentele unsprezece etape ale competitiei. Asa se face ca in peisaj nu am regasit nume precum Ronnie O’Sullivan, John Higgins sau Ding Junhui, care au acordat o importanta scazuta acestei noi serii.

Declaratiile celor doi finalisti

“Sa castigi orice turneu este fantastic si sunt privilegiat sa fiu primul campion al Marii Finale a Players Tour Championship.

“Mi-a facut placere sa joc cat de mult snooker am putut in acest sezon. Am declarat inca de la inceputul seriei ca in opinia mea nivelul competitiei a fost ridicat foarte mult prin aceasta noua competitie”, a spus Shaun Murphy.

Merituosul invins, Martin Gould, a recunoscut cu sportivitate superioritatea oponentului sau. “Am ratat o multime de bile usoare si un jucator de un asemenea calibru te pedepseste imediat. Este o experienta din care am de invatat si privesc deja spre urmatorul turneu”.

Rezultatele Marii Finale a PTC de la Dublin:

Finala:

Shaun Murphy (Eng) – Martin Gould (Eng) 4-0

Semifinale:

Martin Gould (Eng) – Mark Selby (Eng) 4-3

Shaun Murphy (Eng) – Matthew Stevens (Wal) 4-0

Sferturi de finala:

Martin Gould (Eng) – Michael Holt (Eng) 4-2

Matthew Stevens (Wal) – Marcus Campbell (Sco) 4-0

Shaun Murphy (Eng) – Stephen Lee (Eng) 4-3

Mark Selby (Eng) – Mark Williams (Wal) 4-3

Turul 2:

Martin Gould (Eng) – Judd Trump (Eng) 4-2

Mark Selby (Eng) – Andrew Higginson (Eng) 4-0

Stephen Lee (Eng) – Mark Davis (Eng) 4-1

Michael Holt (Eng) – Barry Pinches (Eng) 4-3

Marcus Campbell (Sco) – Stuart Bingham (Eng) 4-3

Shaun Murphy (Eng) – Ricky Walden (Eng) 4-2

Matthew Stevens (Wal) – Dominic Dale (Wal) 4-1

Mark Williams (Wal) – Anthony Hamilton (Eng) 4-0

Turul 1:

Stuart Bingham (Eng) – Stephen Maguire (Sco) w/o

Michael Holt (Eng) – Marco Fu (HK) 4-1

Mark Davis (Eng) – Joe Jogia (Eng) 4-0

Anthony Hamilton (Eng) – Tom Ford (Eng) 4-2

Ricky Walden (Eng) – Liang Wenbo (Chn) 4-1

Matthew Stevens (Wal) – Gerard Greene (NI) 4-2

Martin Gould (Eng) – Jamie Jones (Wal) 4-0

Andrew Higginson (Eng) – Jack Lisowski (Eng) 4-1

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza