Ciclism

Steegmans s-a impus in Nokere-Koerse. Prima victorie dupa doi ani

Fara victorie in ultimii doi ani, ciclistul Gert Steegmans a castigat, miercuri, a 66-a editie a semiclasicei belgiene Nokere-Koerse, desfasurata pe distanta de 195.9 kilometri intre localitatile flamande Ronse si Nokere.

Quick-Step lead Allan Davis (in orange) to Tour Victory
(cc) Photo Credit: paulcoster

Rutierul echipei Quick Step i-a invins la sprint pe conationalul sau belian Stefan van Dijk (Veranda Willems Accent) si pe australianul Graeme Brown (Rabobank).

Fortat sa abandoneze inaintea etapei a 4-a din Paris-Nisa din cauza unui virus gripal, Steegmans s-a prezentat in conditii optime la startul Nokere-Koerse, cursa infiintata in 1944 in onoarea lui Jules Lowie, ciclist care se impusese sase ani mai devreme in Paris-Nisa.

De-a lungul timpului doar cinci rutieri nascuti in afara Belgiei au triumfat in cursa, cele mai multe victorii apartinand lui Hendrik Van Dijck.

Cursa din acest an a fost marcata in prima sa parte de evadarea a patru rutieri, Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen–Mercator), Guillaume Van Keirsbulck (Quick Step), Matthieu Ladagnous (FDJ) si Kenny Dehaes (Omega Pharma-Lotto).

Actiunea celor patru a fost anihilata cu 20 de borne inaintea finalului, dupa ce avansul maxim nu a depasit 2 minute si 15 secunde.

Dehaes si-a mai incercat o data norocul, alaturi de Gaetan Bille (Wallonie Bruxelles-Crédit Agricole), Rob Goris (Verandas Willems-Accent) si Rony Martias (Saur-Sojasun), dar si aceasta tentativa a fost sortita esecului cu 7 kilometri inaintea finalului.

Katiusa a dus trena in ultima parte a cursei, dar cel care s-a dovedit mai puternic a fost Steegmans, rutier de 30 ani care a revenit in acest an sub culorile echipei Quick Step.

Pentru Steegmans victoria din Nokere-Koerse este a 30-a din cariera si prima dupa doi ani de seceta. Ultimul sau succes data din 17 februarie 2009, cand a castigat in tricoul echipei Katiusa etapa secunda din Turul Andaluziei.

Steegmans a evoluat in 2010 pentru RadioShack, unde s-a remarcat prin doua locuri secunde si o clasare pe trei in Paris-Tours.

Rezultate:

1 Gert Steegmans (Bel) Quickstep Cycling Team
2 Stefan Van Dijk (Ned) Veranda’s Willems – Accent
3 Graeme Brown (Aus) Rabobank Cycling Team
4 Jens Keukeleire (Bel) Cofidis, Le Credit En Ligne
5 Yauheni Hutarovich (Blr) FDJ
6 Benjamin Verraes (Bel) Jong Vlaanderen – Bauknecht
7 Stéphane Poulhies (Fra) Saur – Sojasun
8 Kevin Lacombe (Can) Team Spidertech Powered By C10
9 Bobbie Traksel (Ned) Landbouwkrediet
10 Frédéric Amorison (Bel) Landbouwkrediet

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza