Cupa Davis

Ungur a pierdut in fata unui Nalbandian in piuneze

David Nalbandian l-a invins pe Adrian Ungur in patru seturi, scor 6-3, 6-2, 5-7, 6-4, obtinand prima victorie pentru Argentina in meciul cu Romania din primul tur al Grupei Mondiale. Meciul dintre Nalbandian si Ungur a fost LIVE pe Onlinesport.ro

ungur-2
Creative Commons License photo credit: cronicar

Meciul a inceput sub semnul echilibrului si Ungur s-a mentinut in plasa lui Nalbandian pana in jocul al optulea, cand argentinianul a reusit primul break.

A fost si cel decisiv pentru ca Nalbandian a urmat la serviciu si nu l-a iertat pe Ungur. Acesta din urma nu a jucat rau, dar a irosit nu mai putin de sapte mingi de break, fiind temator in momentele de finalizare.

Setul al doilea a fost dominat si mai mult de Nalbandian, care s-a impus cu 6-2 aproape fara istoric. Ungur a deschis cu serviciul si a condus in premiera, dar la al doilea game pe propriul serviciu a cedat in fata lui Nalbandian, care s-a desprins la 3-1.

Sud-americanul a mai reusit un break la 5-2 si astfel soarta setului secund era scrisa in favoarea jucatorului gazda.

Setul al treilea a fost si cel mai echilibrat al meciului. Aflat la serviciu cu un pas in fata lui Nalbandian, Ungur a pus presiune pe argentinian, care a si cedat nervos la 5-5 pe serviciul pitesteanului de 26 de ani.

O minge contestata indelung l-a adus pe favoritul tribunelor intr-o disputa verbala cu arbitrul american din scaun, momentul de cadere nervoasa fiind speculat de Ungur.

Clasat pe locul 183 mondial, Ungur a reusit break-ul in game-ul al 12-lea si a evitat astfel trimiterea actului in tie-break.

Vizibil iritat de pierderea setului, Nalbandian a trecut repede peste momentul dificil si a rupt echilibrul pe tabela in debutul setului al patrulea.

Break-ul luat la 2-1 s-a dovedit decisiv in economia partidei, Nalbandian reusind sa pastreze diferenta pana la final.

Pentru Adrian Ungur a fost doar a patra intalnire in Cupa Davis, unde a ajuns la un record de doua victorii si tot atatea infrangeri.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza