Ciclism

Victorie pentru Juan Jose Haedo in etapa a 3-a din Tirreno-Adriatico

Argentinianul Juan Jose Haedo s-a impus, vineri, in etapa a 3-a a cursei Tirreno-Adriatico, desfasurata intre localitatile Terranuova Bracciolini si Perugia (189 km).

Juan José Haedo
(cc) Photo Credit: frank_steele

Rutierul formatiei daneze Saxo Bank i-a invins la sprint pe americanul Tyler Farrar (Garmin) si pe italianul Daniel Oss (Liquigas). Al patrulea a sosit veteranul Alessandro Petacchi (Lampre), in timp ce Mark Renshaw (HTC) a completat topul cinci.

Tyler Farrar si-a pastrat tricoul albastru de lider al ierarhiei generale, unde are un avans de cinci secunde in fata lui Juan Jose Haedo si sase in fata lui Lars Boom de la Rabobank.

Mansa a treia a fost marcata de evadarea unui singur rutier, spaniolul Daniel Sesma de la Euskaltel iesind de unul singur din pluton la kilometrul 2.

Fara victorie profesionista, ciclistul in varsta de 26 de ani s-a mentinut in fruntea cursei vreme de 155 de borne, fiind ajuns de pluton imediat dupa singurul sprint al zilei programat la Perugia.

Ultima parte a etapei a fost marcata de cazatura elvetianului Fabian Cancellara (Saxo Bank), care in cele din urma a reusit sa revina in pluton.

Campionul mondial Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) a facut pentru a doua zi la rand pe iepurele pentru Tyler Farrar, insa de aceasta data ciclistul american a fost surprins de un atac pe exterior al argentinianului Juan Jose Haedo.

In varsta de 30 de ani, Haedo se afla la a treia victorie importanta din cariera, dupa ce in 2010 a mai triumfat intr-o mansa din Turul Cataluniei si o alta in Criteriul Dauphine Libere.

Cursa celor doua mari continua, sambata, cu o etapa gigant de 240 de kilometri intre localitatile Narni si Chiti.

Vedeti rezumatul video al finalului de etapa:

Clasamentul etapei a 3-a:

1 Juan José Haedo (Arg) Saxo Bank Sungard 4:39:45
2 Tyler Farrar (USA) Team Garmin-Cervelo
3 Daniel Oss (Ita) Liquigas-Cannondale
4 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre – ISD
5 Mark Cavendish (GBr) HTC-Highroad
6 Robbie McEwen (Aus) Team RadioShack
7 Lloyd Mondory (Fra) AG2R La Mondiale
8 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling
“Profesorul Luigi Celli este disponibil, sâmbătă, pentru o intervenţie chirurgicală ce are ca scop îmbunătăţirea funcţionalităţii cotului în vederea recuperării”

Clasamentul general provizoriu:

1 Tyler Farrar (USA) Team Garmin-Cervelo
2 Juan José Haedo (Arg) Saxo Bank Sungard 0:00:05
3 Lars Boom (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:06

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza