Canadianul Jacques Villeneuve vrea sa revina in prim planul curselor de monoposturi, declarand recent ca este interesat de participarea la cursa programata pe ovalul din Las Vegas in finalul sezonului de IndyCar.

DSC_0421
photo credit: jbspec7

Desi nu a mai concurat in campionatul CART din 1996, cand a lasat echipa lui Gerry Forsythe pentru a trece in Marele Circ al Formulei 1, Villeneuve este ademenit de cele 5 milioane de dolari puse la bataie de organizatorii noului IndyCar.

In tentativa de a dinamiza competitia si de a atrage o audienta cat mai mare, Randy Bernard (un fel de Bernie Ecclestone al IndyCar-ului) a anuntat pentru ultima cursa a sezonului un bonus de 5 milioane de dolari pentru orice pilot din afara campionatului care va intra in competitie si va castiga in Las Vegas.

Vor fi cinci wild card-uri care se vor acorda dupa o atenta selectie facuta in vara de un comitet al organizatorilor, pana acum aratandu-si interesul atat vedete din NASCAR, cat si fosti piloti de Indy.

Jacques Villeneuve nu a mai concurat in cursele de monoposturi de peste ocean din 1996, iar in ultimii patru ani s-a concentrat asupra NASCAR-ului, unde a luat 15 starturi in seriile inferioare (Nationwide sau Truck Series).

In cursa pentru milioanele din Las Vegas si-au anuntat intentia de a intra fostul campion al seriei, Sam Hornish Jr. (actualmente pilot in NASCAR Nationwide), Tony Stewart (pilot de elita in NASCAR Sprint Cup), dar si veteranul Mario Andretti, fost campion atat in IndyCar, cat si in Formula 1.

Cursa din Las Vegas se va desfasura pe 16 octombrie si va trage cortina peste sezonul 2011 al campionatului IndyCar. Acesta va debuta pe 27 martie pe strazile din St.Petersburg (Florida).