Menu
0 Comments

Volkswagen incepe productia unui automobil low-cost

Grupul Volkswagen si-a facut publice intentiile de lansare a unui automobil low-cost pentru a doua jumatate a anului 2012. Avand la baza modelul Volkswagen Polo, acesta va fi fabricat la uzina gigantului german din regiunea Kaluga, localizata in centrul Rusiei.

matthias' polo
Creative Commons License photo credit: altschuppone

Brandul cu un istoric de peste 70 de ani pe piata automobilelor planuieste sa produca 80.000 de exemplare ale sedanului low-cost incepand cu luna mai a anului in curs.

Intrand in concurenta pe segmentul automobilelor rusesti cu produsul Renault, Dacia Logan, noul model nu va afecta productia sedanului Volkswagen Polo.

Potrivit directorului general al fabricii din Kaluga, Marcus Osergowitsch, targetul in materie de vanzari al automobilului va fi fixat la 200.000 de astfel de exemplare pe an.

Apartinand portofoliului Basic Elements, compania dominand segmentul producatorilor auto din Europa a incheiat in urma cu o luna un acord cu GAZ Group in scopul producerii automobilelor Volkswagen si Skoda la fabrica GAZ din orasul Nizhny Novgorod situat in Rusia Centrala.

In anul 2009, cota de piata a diviziei Volkswagen din Rusia si-a dublat valoarea, ajungand la 2,9%. In urma cu peste trei ani, aceasta a inceput fabricarea automobilelor la uzina din Kaluga, cu o capacitatea de productie estimata la 150.000 de astfel de exemplare pe an.

Potrivit cercetarilor, piata de automobile din Rusia va ajunge pe termen mediu una dintre locomotivele cresterii mondiale a sectorului de profil.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.