Menu
3 Comments

Windows 7 in haine de Ubuntu Maverick

Multi utilizatori de Windows se despart cu greu de bugurile, restarturile si virusii sistemului de operare inventat si intretinut pe piata de Bill Gates.

Astfel, atunci cand au in fata perspectiva inlocuirii acestuia, cu Ubuntu, spre exemplu, incearca de dragul vremurilor apuse sa ‘customizeze’ noul sistem GNU Linux cu o interfata fie de XP, fie de Vista sau Win 7.

Trebuie sa recunoastem ca este o indeletnicire la fel de ‘kitschoasa’ ca aceea in care ai pune un volan de BMW pe Logan, practica deloc straina de unii si altii dintre concetatenii nostri.

Toate acestea se intampla si nu mai mira pe absolut nimeni, dar ceea ce voi prezenta mai jos intrece cu mult orice imaginatie. Nu mi-as fi inchipuit vreodata ca exista si modelul opus. Cu alte cuvinte, n-as fi crezut sa fie utilizatori de Windows care sa doreasca a-si face sistemul sa arate ca Ubuntu.

Exista si, lasand la o parte ideea deloc incantatoare de a face un mix intre cele doua sisteme cu filozofii total diferite, trebuie sa recunoastem ca un Win 7 cu tema Ubuntu Ambiance specifica versiunii Maverick nu arata deloc rau pentru ‘jucarioara’ lui Bill.

Pentru mai multe amanunte despre cum sa faceti un Win 7 sa arate ca Ubuntu Maverick accesati pagina de aici.

Tags: , , , , , , ,

3 thoughts on “Windows 7 in haine de Ubuntu Maverick”

 1. Vallixx says:

  Foarte tare :)))))
  Serios vorbind, ideea de baza pentru care unii utilizatori vor sa schimbe XP-ul dar cu un Linux identic, este pentru ca s-au saturat de bug-urile, restarturile, protectia inexistenta, instabilitatea…etc etc, XP-ului, dar le este frica sa experimenteze Linuxul, avand ideea preconceputa ca este prea complicat.
  Dar daca stam sa ne gandim, asa cum odata si odata am invatat sa utilizam XP-ul, ca doar nu ne-am nascut direct familiarizati cu el, la fel putem experimenta si invata in timp si Linuxul. Cheia aici e in a-ti alege o distributie care sa ti se potriveasca. Solutii sunt tone. Un pic de cautare pe nenea GUGAL va rezolva problema. Cu atat mai mult cu cat interfata a devenit in timp una prietenoasa si usor de folosit, mult “infieratul” ecran negru cu linii de comanda exista inca dar nu mai este obligatoriu pentru a instala , dezinstala sau configura aplicatii.
  Deci, indemnul meu ar fi sa renuntati la XP cu teme de Linux sau la Linux cu teme de XP. Daca vreti sa fiti diferiti, atunci nu o faceti cu jumatati de masura. Incercati cu incredere Linuxul.

 2. zam77 says:

  Foarte tare , sincer nu am crezut ca exista asa ceva, tema ubuntu pentru windows 7!!!!

  1. Dumitru Stircu says:

   Da, exista 🙂

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza