Menu
0 Comments

Yahoo renunta la actiunile din Japonia

Yahoo Inc. se afla in negocieri de vanzare a participatiei de 35% detinuta la compania Yahoo Japan si estimata la suma de opt miliarde de dolari. Decizia se integreaza strategiei Yahoo de renuntare la parteneriatele disfunctionale din Asia si de concentrare asupra concurentei cu Google si Facebook.

YAHOO!
Creative Commons License photo credit: satyendra

Potrivit presei britanice, transferul participatiei de 35% catre compania japoneza de media si telecomunicatii Softbank, care detine deja 42% dintre actiuni, ar putea avea loc in cateva saptamani.

Daca  acordul se va concretiza, este probabil ca urmatorul pas al Yahoo! sa fie concentrarea atentiei asupra Chinei, unde detine circa 40% din cea mai mare companie de comert electronic, Alibaba Group.

Ultimii ani au atras dupa sine inrautatirea relatiilor dintre Yahoo!, Softbank si Alibaba.

Fondatorul Alibaba, Jack Ma, este interesat de rascumpararea actiunilor detinute de compania proprie, in vreme ce Masayoshi Son, director executiv Softbank, critica deschis rezultatele obtinute de compania americana in domeniul inovatiilor, alaturi de strategia adoptata pe piata internationala. La randul sau, Softbank detine actiuni la Alibaba.

Dupa ce presa britanica a vorbit despre o posibila vanzare, actiunile Yahoo Japonia au inregistrat o crestere de 3,7% la bursa din Tōkyō.

Pe fondul temerilor legate de finantarea tranzactiei, titlurile Softbank, al treilea operator de telefonie mobila din Japonia, au inchis in scadere cu 3,6%, in vreme ce actiunile Alibaba au coborat cu 1,3% la Hong Kong.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza