Menu
0 Comments

Checa a transat duelul cu Biaggi in templul vitezei de la Assen

Carlos Checa si Max Biaggi, cei doi fosti coechipieri din cadrul echipei de uzina Yamaha, s-au aflat in duel direct pentru victorie, duminica, in cursa secunda a etapei de la Assen din Campionatul Mondial de Superbike.

Carlos Checa

(cc) photo credit: jaredearle

Spaniolul de la Althea Ducati a avut castig de cauza in fata campionului mondial de la Aprilia si matadorul iberic cu numarul sapte de concurs si-a consolidat astfel pozitia fruntasa in ierarhia pilotilor.

Plecat din prima pozitie a grilei de start dupa superpole-ul de sambata, Checa a fost surpins imediat dupa stingerea luminilor rosii la fel ca in prima cursa si a retrogradat pe locul secund.

Japonezul Noriyuki Haga a avut cel mai bun start in cursa a doua si singurul reprezentant al echipei Pata Aprilia a condus plutonul in fata lui Checa si Biaggi.

Nitro Nori a pierdut sefia in turul al treilea, cand a fost depasit de cei doi urmaritori directi, pentru a aluneca mai apoi la mijlocul clasamentului.

La fel ca in vremea cand incercau sa mentina Yamaha in top la clasa 500cc a Motmondialului de Viteza, Checa si Biaggi au impus ritmul pe TT-ul de la Assen, cu Johnny Rea (Honda) si Marco Melandri (Yamaha) aflati in imediata lor apropiere.

Pentru Melandri cursa de urmarire a luat sfarsit cu sase tururi inaintea finalului, cand italianul venit in WSBK in acest an de la MotoGP a suferit prima cazatura a sezonului.

Ramas in expectativa aproape intreaga cursa la 2-3 zecimi in spatele liderului, Biaggi a atacat decisiv cu trei tururi inaintea finalului cu o manevra pe exterior la capatul liniei drepte din fata boxelor.

Checa a lasat impresia ca nu a fortat la maxim si a cedat deliberat prima pozitie pentru a trece in rolul vanatorului. Ipoteza s-a confirmat un tur mai tarziu si ibericul il depasea pe Corsarul Negru cu un atac la interior de toata frumusetea.

Biaggi nu a mai avut ce face si s-a multumit cu pozitia secunda, pentru ca Rea sa urce pe ultima treapta a podiumului.

Pentru Checa a fost a patra victorie a sezonului din sase posibile si singurul pilot al echipei Althea Ducati conduce detasat in ierarhia generala, cu un total de 132 puncte.

Mad Max Biaggi a trecut de Melandri si a urcat pe locul secund, cu 89 puncte. Al treilea este Melandri, cu 85 puncte, in timp ce Rea a urcat pe patru, cu 79 puncte.

Urmatoarea oprire a Campionatului Mondial de Superbike este programata pe 8 mai la Monza (Italia) pe un alt traseu clasic pentru motorsportul mondial.

Tags: , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.