Ciclism

Cunego a sprintat pentru victorie in Turul Romandiei. Brutt ramane in galben

Italianul Damiano Cunego a revenit cu un efort fabulos si s-a impus in etapa a 2-a a Turului Romandiei, desfasurata miercuri in jurul localitatii Romont pe distanta de 171.8 kilometri.

Damiano Cunego
(cc) photo credit: niklas jakobsen

Rutierul echipei Lampre a atacat furibund in ultimul kilometru si i-a devansat cu doua secunde pe australianul Cadel Evans (BMC) si kazahul Alexander Vinokourov (Astana).

Rusul Pavel Brutt a sosit intarziat, dar ciclistul formatiei Katiusa si-a pastrat tricoul galben pentru 38 de secunde in fata lui Cunego. La 42 de secunde urmeaza in ierarhia generala Evans si Vinokourov.

“Principalul obiectiv a fost sa castig o etapa si acum s-a indeplinit. Sunt recunoscator intregii echipe Lampre pentru efortul depus pentru controlul cursei pe acest valonat traseu cu numeroase atacuri”, a spus la final Cunego.

Echipa italiana a fostului castigator al Turului Italiei a avut serios de lucru in ultimii 5 kilometri ai mansei de la Romont, dupa ce patru rutieri s-au desprins la initiativa britanicului David Millar (Garmin-Cervelo).

Specialistul probelor contratimp a luat cursa pe cont propriu si i-a antrenat in urmarirea sa pe Rui Costa (Movistar), Mikael Cherel (Ag2r-La Mondiale) si David Cioni (Sky).

Plutonul a revenit asupra celor patru la initiativa formatiei Lampre, dar cel care a declansat primul ostilitatile a fost australianul Cadel Evans.

Fostul campion mondial a atacat chiar in ultimul kilometru pe o zona de usoara urcare, dar nu a avut forta de a-si duce la bun sfarsit actiunea. Din spate a venit ca o tornada italianul Cunego, care a trecut triumfator linia de sosire.

Pentru rutierul de 29 ani este a treia victorie a sezonului, dupa etapa castigata in Turul Sardiniei la Nuoro (Monte Ortobene) si Giro dell’Apenino, cursa de o zi alergata in paralel cu Paris-Roubaix.

Rezumat video:

Rezultate:

1 Damiano Cunego (Ita) Lampre – ISD 4:10:53
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:02
3 Alexandre Vinokourov (Kaz) Pro Team Astana
4 Rui Alberto Faria Costa (Por) Movistar Team
5 David Lopez Garcia (Spa) Movistar Team
6 Beñat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team
7 Andrew Talansky (USA) Team Garmin-Cervelo
8 Tony Martin (Ger) HTC-Highroad
9 Denis Menchov (Rus) Geox-TMC
10 Pieter Weening (Ned) Rabobank Cycling Team

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza