Menu
0 Comments

Diferenta dintre cartoful rosu si cel galben

Nu m-am apucat (inca) de agricultura si nici nu intentionez sa o fac prea curand dar, intr-una dintre putinele mele vizite la piata agroalimentara din aria de care apartin, m-am confruntat recent cu o mare dilema. Care este diferenta dintre cartoful rosu si cel galben?

Batatas, Patatas, Potatoes

(cc) photo credit: viclic

Ajunsi la taraba cu ‘barabule’ (sa nu rada nimeni, asa li se spune cartofilor intr-o anumita zona a tarii), vedem doua preturi, doua sortimente si tot atatea variante de cumparare.

Ce sa facem? (dar oare ce facem ?!) Cum nici agronomie n-am facut si pe la piata am trecut din ce in ce mai rar, alegerea a fost cu atat mai dificila.

Dar stai putin, ca baiatul din fata noastra, rumen in obraji si lat in spate ca un morosan, ne poate lamuri intocmai, ca un adevarat specialist in ale cartofului.

Sa ne intelegem clar. Avem un sortiment de cartofi galbeni la 2.50 lei si un altul de culoare rosie la 2.70 lei. Pe langa diferenta vizibila de pret ma apasa curiozitate sa descopar care e diferenta intre cele doua tipuri.

Si il intreb pe om: “nu va suparati, dar care este diferenta intre cele doua sortimente?”.

Parca desprins din celebrele scene zugravite de Marin Preda in Morometii, taranul din fata noastra (si cand spun taran o fac cu toata responsbilitatea si in toata puterea definitiei) imi raspunde fara sa stea prea mult pe ganduri: “unii sunt galbeni si ceilalti rosii”.(hahaha)

Dupa scurtul, dar intensul moment de uluiala care ne-a cuprins, gasesc puterea sa reformulez si sa-l ajut pe om cu o intrebare ajutatoare: “Totusi, la prajit care sunt mai buni”.

La care el imi raspunde: “cei rosii, normal”. Asa ma gandeam si eu, din moment ce erau cu 20 de bani mai scumpi.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.