Menu
0 Comments

Doua productii romanesti in competitia Cannes 2011

Cinematografia romaneasca va fi reprezentata la Festivalul International de la Cannes de cel mai recent film al cineastului Radu Mihaileanu, “La Source des femmes”, caruia i se va alatura pelicula semnata Catalin Mitulescu, “Loverboy”.

Woody Allen

(cc) photo credit: zaffi

Relatand povestea unui individ care aplica arta seductiei in randul tinerelor pentru a le plasa retelelor de prostitutie, lungmetrajul lui Catalin Mitulescu va concura alaturi de peliculele din sectiunea “Un Certain Regard” a Festivalului International de la Cannes, printre care se enumara “Restless” (Gus van Sant), “The Hunter” (Bakur Bakuradze), “Hors Satan” (Bruno Dumon), “Bonsai” (Christian Jimenez), “Tastumi” (Eric Khoo) si “Oslo, August” (Joachim Trier).

Pelicula care ii  readuce impreuna pe Ada Condeescu si George Pistereanu in rolurile principale, ii adauga pe lista distributiei pe Bogdan Dudmitrache, Clara Voda, Coca Bloss, Ion Besoiu, Remus Margineanu si pe Alexandru Mititelu, carora li se alatura artisti amatori.

Si ultima pelicula a lui Radu Mihaileanu va fi prezenta in competitia lungmetrajelor fesivalului ajuns la a 63-a editie. Filmul cu un buget de noua milioane de euro se concentreaza asupre luptei sexelor, fiind coprodus de EuropaCorp, compania lui Luc Besson, Elzevir Films si de cineastul roman.

In plus, cea mai recenta productie a lui Woody Allen (foto), “Midnight in Paris”, va fi proiectata in deschiderea festivalului, sectiunea proiectiilor de noapte aducand impreuna filmele “Wu Xia” (Chan Peter Ho-Sun) si “Dias de Gracia” (Everardo Gout).

Editia de anul acesta a celui mai important eveniment cinefil din Europa va fi prezidata de Robert de Niro, in vreme ce actrita de origine franceza Mélanie Laurent va prezenta ceremonia de decernare a premiilor.

Tags: , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.