Menu
0 Comments

Judd Trump a obtinut primul titlu din cariera la Openul Chinei

La 21 de ani, englezul Judd Trump si-a trecut, duminica, in palmares, cel dintai titlu din cariera intr-un turneu de puncte. S-a intamplat la Openul Chinei gazduit de Berlin, unde talentatul jucator s-a impus in fata lui Mark Selby, cu 10-8 (5-3).

Judd Trump, Winner of China Open 2011

(cc) photo credit: msuutarinen

Trump a inceput decis finala si dupa prima repriza avea un avantaj de doua jocuri gratie a doua break-uri de 104 puncte.

Selby a profitat de o eroare in jocul opt la o bila rosie (65-4 pentru adversar) si astfel, in loc de 6-2, s-a intrat la pauza dintre sesiuni cu 5-3 in favoarea lui Trump.

Luptator prin excelenta, ‘Bufonul din Leicester’ a revenit in stilul caracteristic in sesiunea decisiva si a egalat scorul dupa 16 din cele 19 frame-uri programate.

Jucatorul originar din Bristol si-a apropiat victoria prin castigarea urmatoarelor doua frame-uri, momentul psihologic al meciului fiind in jocul 17, adjudecat de Trump dupa o intensa lupta.

“Cariera mea abia acum incepe, dupa ce in ultimii patru sau cinci ani am invatat si m-am pregatit pentru acest moment. Este incredibil ca am castigat titlul aici, mai ales ca nu am aratat o forma prea buna de-a lungul sezonului.

“De fiecare data cand participam la un turneu important ma pregateam sa revin rapid acasa, iar aceasta din cauza lipsei de incredere pe care o aveam in mine”, a spus Trump.

Ajuns in faza finala a Openului Chinei dupa ce a fost nevoit sa dispute o runda de calificare, Trump se afla la primul succes din cariera intr-un turneu de puncte.

De cealalta parte, Selby (27 ani) se afla inca in cautarea primului titlu dupa mai bine de trei ani, ultimul sau succes in circuitul mondial datand din februarie 2008, cand l-a invins pe Ronnie O’Sullivan in finala Openului Galez.

Trump va primi pentru victoria de la Beijing un cec in valoare de 60.000 lire sterline.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza