Menu
0 Comments

Explozia smartphone-urilor adauga procente pe piata telefoanelor mobile

Primul trimestru al anului in curs a atras dupa sine cresterea cu 17 procente a pietei mondiale de telefoane mobile, pe fondul accentuarii cererii de aparate de tip smartphone, informeaza compania de analiza Strategy Analitics.

iPhone

(cc) photo credit: William Hook

Potrivit acestuia, deficitul de componente se va prelungi pentru urmatoarea jumatate de an, generand efecte de tipul restrictionarii volumului livrarilor si majorarii preturilor.

Raportul Worldwide Mobile Phone Tracker apartinand companiei de cercetare a pietei IDC arata o crestere cu 20 de procente pentru primele trei luni ale anului in curs, sustinuta, la randul sau, de dezvoltarea puternica a unor companii aflate la inceput de drum. In paralel cu acestea, cota de piata a producatorilor consacrati pe piata de telefonie mobila de tipul Nokia, Samsung, Electronics si LG Electronics a inregistrat pierderi.

Vanzarile aparatelor iPhone si-au dublat volumul in primul trimestru comparativ cu acelasi interval al anului incheiat, in vreme ce cota de piata a acestora a urcat pana la 5%.

La o distanta de 1,6 procente de Apple se situeaza LG, in vreme ce cotele de piata Nokia si Samsung au inregistrat scaderi de 6, respectiv 19 procente.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza