Superbike

Jonathan Rea a obtinut la Assen prima victorie in actualul sezon de Superbike

Pilotul britanic Jonathan Rea s-a impus, duminica, in prima cursa a rundei de la Assen contand pentru etapa a treia a Campionatului Mondial de Superbike (WSBK).

Jonathan Rea
(cc) photo credit: jaredearle

Echipierul de la Castrol Honda l-a invins pe actualul campion mondial Max Biaggi (Aprilia) cu 739 de miimi, in timp ce podiumul cursei a fost completat de spaniolul Carlos Checa (Althea Ducati).

Plecat pentru a treia oara consecutiv din prima pozitie a liniei de start in acest sezon, Checa a condus plutonul, in debutul intrecerii, in fata lui Max Biaggi, Johnny Rea si Troy Corser.

Rea a urcat pe locul secund in turul cu numarul doi din ele 22 programate, dupa o manevra frumoasa care l-a lasat fara reactie pe Corsarul Negru de la Aprilia. In acelasi tur a cazut britanicul Leon Haslam, care a scapat de sub control motocicleta sa BMW.

Nord-irlandezul Rea a continuat ascensiunea spre varful ierarhiei si in turul al treilea s-a instalat la conducere, dupa ce l-a depasit pe matadorul iberic Checa.

Acesta a pierdut duelul cu Biaggi si a alunecat intr-un grup secund alaturi de alti cinci piloti urmaritori, pentru ca in fruntea cursei sa se distanteze Rea si pilotul cu numarul unu de la Aprilia.

Serios sifonat runda precedenta la Donington Park, unde a fost descalificat in mansa secunda dupa ce a fost semnalizat cu steag negru, Biaggi a realizat la Assen o prima cursa consistenta. Imparatul roman a ajuns lider in turul 5, urmat de acelasi Rea si surprinzatorul Tom Sykes de la Kawasaki.

Rea a preluat sefia cursei la jumatatea intrecerii, cu Biaggi aproape lipit de roata sa spate, pentru ca in pozitia a treia sa ajunga irlandezul Eugene Laverty (Yamaha).

Fostul competitor de la clasa Supersport nu a reusit sa mentina ritmul cu cei doi din fata si a fost ajuns ulterior de Checa. Ibericul a transat fara probleme duelul pentru locul trei, pozitie pe care si-a conservat-o pana la final.

Marco Melandri (Yamaha) a urcat pas cu pas pana in pozitia a patra, dupa ce i-a depasit spectaculos pe Laverty si Michel Fabrizio (Suzuki). In ceea ce-l priveste pe Fabrizio, acesta a realizat cea mai buna cursa din acest an pentru echipa lui Francis Batta clasandu-se in final pe cinci.

Pentru Jonathan Rea victoria obtinuta la Assen este a saptea din cariera si prima in 2011. Pilotul in varsta de 24 ani a mai castigat de doua ori la Assen in 2010, cand a reusit o frumoasa dubla pentru echipa Honda Ten Kate.

Lider la general dupa aceasta a cincea cursa a sezonului a ramas Checa (107 puncte), urmat de Melandri (85), Biaggi (69) si Rea (63).

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza