Menu
0 Comments

Jorge Lorenzo, primul loc in calificarile Marelui Premiu al Portugaliei

Spaniolul Jorge Lorenzo va porni din prima pozitie a grilei de start, dupa ce a obtinut cel mai bun timp, sambata, in calificarile clasei MotoGP din cadrul Grand Prix-ului Portugaliei.

Jorge Lorenzo, Jerez 2011

(cc) photo credit: caste_24

Campionul mondial al echipei de uzina Yamaha a fost inregistrat cu timpul de 1:37.161, mai bun cu 133 de miimi fata de cel obtinut de italianul Marco Simoncelli.

Acesta din urma a dominat sesiunea si a avut timpul de referinta pana cu cinci minute inaintea finalului, cand a fost devansat de Lorenzo.

‘Super Sic’ a trecut rapid de la extaz la agonie si in virajul cu numarul sapte a iesit in decor, fara nicio sansa in a-i mai da replica lui Lorenzo.

Prima linie a grilei de start a fost completata de un alt iberic, Dani Pedrosa de la Repsol Honda, care a incheiat la 163 de miimi in spatele omului de pole.

Plecat ca mare favorit in acest sezon prin prisma rezultatelor remarcabile obtinute in testele de iarna, australianul Casey Stoner de la Honda nu a reusit decat o clasare pe locul patru.

In linia a doua au mai incheiat americanul Ben Spies (Yamaha) si italianul Andrea Dovizioso, al treilea echipier de la Repsol Honda.

Valentino Rossi nu a reusit nici de aceasta data sa urce in pozitiile fruntase la ghidonului modelului sau Ducati Desmosedici GP11. Multiplul campion mondial s-a clasat pe noua, la o secunda si o zecime in spatele lui Lorenzo.

‘Doctorul’ va imparti linia a treia cu americanul Colin Edwards si britanicul Cal Crutchlow, ambii de la Yamaha Tech 3.

De remarcat ca Lorenzo a avut cea mai mica viteza de top dintre primii noua clasati. Ibericul nu a rulat cu mai mult de 298.3 km/h, in conditiile in care americanul Spies a fost inregistrat cu 307.3 km/h.

Revenit la ghidonul motocicletei sale Suzuki dupa sase saptamani de indisponibilitate, spaniolul Alvaro Bautista a avut o prestatie mai mult decat laudabila. Pilotul iberic s-a clasat pe 15, la doua secunde in urma lui Lorenzo, in fata lui Randy de Puniet (Ducati) si a lui Toni Elias (Honda).

In alta ordine de idei, spaniolul Nicolas Terol a obtinut pole positionul la clasa mezina 125cc. Pilotul de la Bancaja Aspar l-a devansat cu mai bine de sapte zecimi pe germanul Sandro Cortese.

Portughezul Miguel Oliveira si spaniolul Hector Faubel au intregit prima linie.

La clasa intermediara Moto2 cel mai bun timp in calificari i-a apartinut germanului Stefan Bradl (Kalex) care, cu 1:41.591, i-a devansat pe Thomas Luthi, Julian Simon si Marc Marquez, toti trei pe modele ale constructorului Suter.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza