Tenis

Nadal a trecut de Murray si este in a saptea finala consecutiva la Monte-Carlo

Rafael Nadal s-a calificat, sambata, pentru a saptea oara consecutiv in finala turneului ATP Masters 1000 de la Monte-Carlo. Liderul mondial l-a invins pe scotianul Andy Murray, cu 6-4, 2-6, 6-1, la capatul unui meci extrem de disputat, care s-a intins pe durata trei ore fara doua minute.

2011_04_17_mc_001-2
(cc) photo credit: mitch98000

Nadal a inceput mai bine meciul cu Murray si actualul rege al zgurii s-a distantat rapid la 4-1. Jucator extrem de tenace, Murray a revenit in meci si a restabilit egalitatea, pentru a ceda in cele din urma primul set cu 6-4.

Detinator al titlului la Monte-Carlo, unde este neinvins din 2005 si pana in prezent, Nadal a reusit break-ul decisiv chiar in finalul setului inaugural.

Nu mai putin de trei break-uri a reusit Murray in actul al doilea si britanicul favorit numarul trei in Principat s-a distantant la 4-1 si 5-2, pentru a restabili in cele din urma egalitatea la seturi.

Nadal si-a recompus jocul in setul decisiv si spaniolul a redevenit jucatorul de prim plan pe teren, in conditiile in care Murray a acuzat o accentuata stare de epuizare fizica.

Trei break-uri l-au dus pe Nadal la 5-1 si primul jucator al lumii a inchis meciul cu 6-1 dupa 2 ore si 58 de minute de la primul serviciu.

Spaniolul are sansa, duminica, de a deveni primul jucator in era Open care castiga de sapte ori consecutiv un turneu.
Adversarul lui Nadal va fi conationalul sau David Ferrer, care a trecut in 78 de minute de austriacul Jurgen Melzer, scor 6-3, 6-2.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza