WRC

Ogier, primul in Raliul Iordaniei dupa 12 probe speciale

Francezul Sebastien Ogier s-a instalat, vineri, la conducerea Raliului Iordaniei, dupa parcurgerea primelor 12 probe speciale. Pilotul echipei de uzina Citroen are un avans de 31.6 secunde in fata multiplului campion mondial Sebastien Loeb, care la randul sau este urmat indeaproape de Jari-Matti Latvala (Ford) si de Petter Solberg (Citroen).

Sébastien Ogier
(cc) photo credit: johnnytsunami

Rezultatul lui Ogier a fost favorizat si de strategia celorlalti piloti din spatele sau, care au incetinit in mod voit in ultima speciala pentru a evita o pozitie fruntasa la startul zilei de sambata.

Astfel s-a ajuns la bizarele situatii in care Loeb chiar a oprit modelul sau DS3 in timpul specialei a 12-a, iar Latvala a rulat la pas alaturi de Fiesta S2000 de uzina pe care o are la dispozitie.

In spatele primilor patru clasati s-a creat deja o prapastie de doua minute, cu Mikko Hirvonen (Ford), Kimi Raikkonen (Ice 1 Citroen) si Matthew Wilson (Stobart Ford) in lupta directa pentru pozitia a cincea.

Aventura pentru noul Mini Cooper S2000 in Raliul Iordaniei a luat sfarsit dupa numai o speciala, Daniel Oliveira, pilotul echipei Brazil World Rally Team, fiind nevoit sa abandoneze dupa o problema la pompa de apa.

Clasamentul dupa SS 12:

 1. Sebastien Ogier   Citroen     1h32m53.4s
 2. Sebastien Loeb   Citroen       + 31.6s
 3. Jari-Matti Latvala Ford        + 33.1s
 4. Petter Solberg   Solberg Citroen   + 35.3s
 5. Mikko Hirvonen   Ford       + 2m30.9s
 6. Kimi Raikkonen   Ice 1 Citroen   + 2m45.8s
 7. Matthew Wilson   Stobart Ford   + 2m57.8s
 8. Khalid Al Qassimi  Abu Dhabi Ford  + 4m49.7s
 9. Federico Villagra  Munchi's Ford   + 4m54.2s
10. Nasser Al-Attiyah  Barwa Ford    + 5m19.3s

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza