Snooker

O’Sullivan oprit de Higgins in sferturi. Williams, Trump si Ding au completat careul de asi

Experimentatii Mark Williams si John Higgins se vor intalni in prima dintre semifinalele Campionatului Mondial, in timp ce tinerii Judd Trump si Ding  Junhui aspira la prima finala din cariera.

Rob Walker gets the audience warmed up
(cc) photo credit: djpape

Galezul Mark Williams a fost primul jucator calificat in careul de asi al Campionatului Mondial gazduit de Sheffield. In varsta de 36 ani, Williams l-a invins pe nord-irlandezul Mark Allen cu 13-5, dupa ce a inceput sesiunea finala de miercuri dimineata cu un avantaj considerabil pe tabela (11-5).

Primul frame i-a revenit lui Williams in urma unui break de 61 puncte, dupa ce Allen a ratat lovitura la una dintre bilele rosii. Allen a avut prim planul in jocul urmator, dar din nou a ratat o bila rosie la scorul de 39-17 in favoarea sa. Williams a revenit astfel la masa si a inchis meciul cu un break de 65 puncte.

Campion mondial in 2000 si 2003, Mark Williams va juca pentru un loc in marea finala cu scotianul John Higgins, actualul lider mondial, care l-a invins pe englezul Ronnie O’Sullivan cu 13-10. Cei doi se aflau la egalitate dupa primele 16 jocuri, dar ‘Vrajitorul din Wishaw’ a fost jucatorul mai cerebral in finalul disputei si a reusit sa se impuna in fata unui Ronnie care si-a depasit conditia din acest sezon la Crucible.

Cu acelasi scor de 13-10 s-a incheiat si disputa dintre Ding Junhui si Mark Selby, dupa ce la un moment dat cei doi jucatori se aflau la egalitate dupa 20 de frame-uri. Ding a condus cu 10-6 dupa primele doua sesiuni, dar ‘Bufonul din Leicester’ a avut o prima repriza a sesiunii finale absolut de vis si a reusit in extremis egalarea.

Ding a gasit puterea sa revina si s-a distantat la 12-10, pentru a castiga meciul dupa ce Selby a ratat bila roz in jocul al 23-lea, care l-ar fi adus pe englez la un singur frame in spatele chinezului.

Anterior celor doua dispute din sesiunea de seara, Judd Trump il invingea pe Graeme Dott cu 13-5, obtinand cea dintai victorie din cariera in careul de asi al Campionatului Mondial.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza