Ciclism

Pavel Brutt la conducerea Turului Romandiei

Rusul Pavel Brutt a facut ce stie mai bine in prima etapa a Turului Romandiei. Ciclistul formatiei Katiusa a evadat la inceputul mansei dintre Martingy si Leysan (172 km) impreuna cu alti trei rutieri si nu s-a mai oprit pana la final.

BRUTT Pavel and GAVAZZI Francesco
(cc) photo credit: jgurian

In varsta de 29 ani, Brutt a trecut primul linia de sosire, cronometrat in 4 ore, 27 minute si 41 secunde, cu 56 de secunde inaintea ucraineanului Oleksandr Kvachuk (Lampre).

Podiumul a fost completat de un alt rutier din fostul spatiu sovietic, bielorusul Branislau Samoilau (Movistar), care a sosit cu o intarziere de un minut si 15 secunde.

Al patrulea ciclist din evadare, australianul Jack Bobrigde (Garmin-Cervelo) a incheiat la un minut si 23 de secunde, in timp ce italianul Damiano Cunego (Lampre) fost cel mai bine plasat dintre favoriti.

Grosul plutonului a sosit la 2 minute si 5 secunde, cu Alexander Vinokourov (Astana), Denis Menchov (Geox) si Janez Brajkovic (RadioShack) printre rutierii intarziati.

Se putea si mai rau, cum s-a intamplat in cazul lui Ivan Basso, ajuns la linia de sosire dupa 3 minute si 3 secunde.

Brutt a preluat dupa acest succes si tricoul galben de lider al ierarhiei generale, unde conduce un un avans de fix un minut in fata lui Kvachuk.

Pentru rutierul de la Katiusa este a doua victorie a sezonului, dupa succesul inregistrat la inceputul anului in Clasica Sarda.

Rezumat video:

Rezultate:

1 Pavel Brutt (Rus) Katusha Team 4:27:41
2 Oleksandr Kvachuk (Ukr) Lampre – ISD 0:00:56
3 Branislau Samoilau (Blr) Movistar Team 0:01:15
4 Jack Bobridge (Aus) Team Garmin-Cervelo 0:01:23
5 Damiano Cunego (Ita) Lampre – ISD 0:01:59
6 Beñat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team 0:02:01
7 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:02:03
8 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:02:05
9 David Lopez Garcia (Spa) Movistar Team
10 Simon Spilak (Slo) Lampre – ISD

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza