Menu
0 Comments

Peste 7.200 de adrese web cu extensia .ro inregistrate lunar

Aflate in crestere cu cinci procente comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cifrele pentru primele patru luni din 2011 arata nu mai putin de 28.173 de site-uri cu extensia .ro inregistrate la nivelul companiei Romania Top Next Level Domain.

job hunting

(cc) photo credit: Robert S. Donovan

Ioana Hreninciuc, marketing manager in cadrul companiei Hostway Romania, a explicat pentru Financiarul cauza actualei cresteri inregistrate pe piata domeniilor.

Credem ca situatia domeniilor este asemanatoare cu cea a infiintarii firmelor noi. In primul rand, daca nu se infiinteaza companii noi, nu poate creste cererea de domenii. In acelasi timp, un domeniu este o investitie pentru o companie, pe care proprietarii de IMM-uri inteleg sa o faca mai ales atunci cand au siguranta ca va exista un ‘return on investment’.

Intr-o economie in scadere, nu exista aceasta siguranta si, prin urmare, nici interes pentru respectiva investitie.

Disponibile la un pret de 51,26 de dolari, domeniile cu extensia.ro au atins recordul in materie de vanzari in urma cu trei ani, insumand nu mai putin de 8.200, pentru ca in un an mai tarziu numarul acestora sa scada cu 2.000 de unitati.

Pentru anul in curs, previziunile specialistilor sunt optimiste, acestia estimand depasirea pragului de 7.000 de site-uri achizitionate lunar.

Cu toate acestea, numarul inregistrarilor in materie de adrese web in Romania (500.000) este cu mult inferior celorlalte state din Europa.

Astfel, in Germania se inregistreaza 14,3 milioane de astfel de domenii, in vreme ce in Marea Britanie 9,3 milioane. La o distanta de 4,9 milioane de inregistrari se afla Olanda, in vreme ce Franta intra in clasament cu peste 2 milioane de site-uri web.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza