Menu
0 Comments

Peter Solberg solicita schimbarea regulamentului in WRC

Fostul campion mondial Peter Solberg a cerut modificarea regulamentului in Campionatul Mondial de Raliuri in ceea ce priveste stabilirea ordinii de plecare in probele speciale, pentru a se evita astfel situatii ridicole de tipul celor din recent incheiatul Raliu al Iordaniei.

Peter Solberg

(cc) photo credit: mamchenkov

In prima zi a fiecarei etape de Campionat Mondial, ordinea la start este data de ierarhia momentului in clasamentul pilotilor.

Pentru probele speciale din urmatoarele doua zile insa ordinea este data de pozitionarea pilotilor in clasamentul intermediar.

Astfel s-a ajuns la situatia in care pilotii sa incetineasca deliberat sau chiar sa opreasca in timpul probei speciale, cum s-a intamplat cu Sebastian Loeb in Iordania, pentru a pierde timp si a evita plecarea din prima pozitie in ziua urmatoare a raliului.

Concurentii evita plecarea din primele locuri pentru a nu curata drumul in fata celorlalti competitori, favorizandu-le astfel acestora o cale de rulare cat mai putin dificila.

“Totul este foarte plictisitor si nu de aceea am ales sa pilotez in raliuri. Vreau pur si simplu sa merg tare de la inceput si pana la sfarsit, fara sa ma gandesc ca trebuie sa incetinesc in timpul specialei”, a spus Solberg.

Fost campion mondial cu Subaru in 2003, Solberg propune si solutia pentru eliminarea actualei neplacute situatii.

“Pentru mine inconvenientul de acum se poate rezolva foarte simplu. Suntem 15 piloti care concuram la categoria WRC si astfel fiecare dintre noi ar trebui sa extraga cate un numar de la unu la 15, care sa determine si ordinea de plecare inaintea fiecarei zile de competitie”, a adaugat Solberg.

Este putin probabil ca echipele si FIA se vor pune de acord pentru modificarea regulamentului si implementarea noilor schimbari in Raliul Sardiniei programat la inceputul lunii mai.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza