Menu
0 Comments

Phil Mickelson in forma buna inaintea Mastersului

Americanul Phil Mickelson este mai in forma ca oricand, jucatorul in varsta de 40 ani cucerind, duminica, titlul in Openul de la Houston, cu un avans de trei lovituri in fata lui Chris Kirk si a lui Scott Verplank.
Phil Mickelson Shoot
Creative Commons License photo credit: Little Zey

Dupa o runda a treia incheiata cu un impresionant 63, cel mai bun traseu al sau din ultimii cinci ani, Mickelson a continuat in ziua finala cu un 65, dupa ce a izbutit nu mai putin de cinci birdies consecutive.

Astfel, cel supranumit The Lefty (stangaciul) a totalizat 268 lovituri si a incheiat traseul de 72 de cupe la 20 sub par.

Pentru Mickelson aceasta a fost a 39-a victorie in circuitul PGA TOUR, americanul avand cel putin un succes in ultimii opt ani petrecuti la cel mai inalt nivel.

Reusita de la Houston Open l-a adus pe Mickelson la egalitate cu Tom Watson si Cary Middlecoff pe locul al noualea in ierarhia tuturor timpurilor.

Mai mult decat atat, Mickelson a urcat pe locul 3 mondial depasindu-l pentru prima data in ultimii 14 ani pe Tiger Woods. Ultima data cand Mickelson a fost in fata lui Woods s-a intamplat in saptamana premergatoare Mastersului din 1997, castigat la vremea respectiva de fostul lider mondial.

Succesul din Houston l-a propulsat pe Mickelson pe locul secund in ierarhia Cupei FedEx, cu 1.048 puncte, unde lider se mentine Mark Wilson, cu 1.161 puncte.

Evolutia foarte buna din Texas il recomanda pe Mickelson ca principal favorit la obtinerea unui al patrulea titlu la Mastersul din Augusta, care se va desfasura la finalul acestei saptamani pe splendidul traseu din statul american Georgia.

Mickelson a mai obtinut la Augusta trei sacouri verzi pana acum, in 2004, 2006 si 2010, liderul absolut la capitolul victorii fiind legendarul american Jack Nicklaus, cu sase reusite.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.