Ciclism

Philippe Gilbert s-a incalzit in Brabantse Pijl pentru Amstel Gold Race

Belgianul Philippe Gilbert a revenit in prim planul ciclismului mondial, miercuri, cand a castigat semi-clasica belgiana Brabantse Pijl (in traducere libera Sageata Brabantului), desfasurata pe un traseu de 201 kilometri intre localitatile Leuven si Overijse.

Luik Bastenakden Luik 2010
(cc) photo credit: cindytr

Cu doar patru zile inaintea Amstel Gold Race, cea mai importanta competitie ciclista din Olanda, Gilbert l-a invins pe conationalul sau Bjorn Leukemans (Vacansoleil) la un sprint in doi.

La un minut si doua secunde in urma celor doi belgieni a sosit un grup de trei urmaritor, cu francezul Anthony Geslin (FDJ) care a reglat sprintul pentru locul trei in fata olandezilor Johnny Hoogerland (Vacansoleil) si Bram Tankink (Rabobank).

Cursa a inceput sa fie animata cu adevarat serios cand mai erau doar 65 kilometri pana la final. Atunci a iesit din pluton Hoogerland, care a fost urmat pe ascensiunea Hagaard de alti cinci rutieri: Bram Tankink (Rabobank), Romain Zingle (Cofidis), Dries Devenyns (Quick-Step), Bjorn Leukemans (Vacansoleil-DCM) si de fostul invingator Anthony Geslin (FDJ).

Urmatoarea catarare din program, Hertstraat, a fost folosita de Philippe Gilbert pentru a lansa atacul decisiv din pluton. Belgianul a dat pedale grele pe ascensiunea de piatra cubica si a luat un avans important.

In cele din urma Gilbert a facut jonctiunea cu grupul de frunte, iar la intrarea in ultimul tur de circuit programat s-a lansat in urmarirea lui Leukemans.

Gilbert s-a dovedit in final rutierul mai puternic si liderul echipei Omega Pharma-Lotto si-a trecut in cont a patra victorie a sezonului si prima pe pamant belgian din iulie trecut.

Rezumat video:

Rezultate:

1 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 4:40:39
2 Björn Leukemans (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
3 Anthony Geslin (Fra) FDJ 0:01:02
4 Johnny Hoogerland (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
5 Bram Tankink (Ned) Rabobank Cycling Team
6 Dries Devenyns (Bel) Quick Step 0:01:16
7 Romain Zingle (Bel) Cofidis, Le Credit En Ligne 0:01:23
8 Gianni Meersman (Bel) FDJ 0:01:38

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza