Menu
0 Comments

Profitul Acer, cel mai mic din ultimii sase ani

Compania Acer a raportat pentru primul trimestru al anului in curs o scadere a profitului net cu 64 de procente, inregistrand valoarea de 41,5 milioane de dolari, cea mai redusa din ultimii sase ani.

My Acer Aspire One

(cc) photo credit: johncatral

Oficialii producatorului de echipamente IT si electronice pun pierderea inregistrata pe seama cererii reduse pentru notebookuri ieftine, astfel ca presedintele Acer, J. T. Wang, intrevede solutii precum restructurarea companiei si diversificarea portofoliului de produse.

In prezent, laptopurile detin o pondere de 73 de procente din vanzarile totale, dupa ce incasarile s-au redus cu 21% la 4,4 miliarde de dolari in perioada analizata.

Profitul net al companiei cu o traditie de peste 30 de ani pe piata tehnologiei IT este cel mai mic inregistrat din 2004 si pana in prezent.

Potrivit datelor de cercetare publicate de International Data Corporation, Acer a pierdut pozitia de cel mai mare producator de calculatoare portabile in al patrulea trimestru al anului incheiat, cota sa de piata continuand cursul descendent in primul trimestru al anului 2011.

Volumul calculatoarelor portabile distribuite de producatorul taiwanez catre partenerii sai din Romania a crescut cu 44 de procente in 2010, atingand valoarea de 102.000 de unitati si ocupand prima pozitie pe acest segment, cu o cota de 23,5%. In urma cu doi ani, compania a livrat 70.800 de calculatoare

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza