Menu
4 Comments

Robert Muresan s-a clasat in puncte la Assen. Locul 15 pentru tanarul aradean

Pilotul roman Robert Muresan a prins, in extremis, ultimul punct pus in joc la finalul cursei clasei Supersport de la Assen, care a contat pentru a treia etapa a Campionatului Mondial de Superbike.

(C) Photo Credit: www.robertmuresan.com

Echipierul de la PTR Romania, prima echipa suta la suta romaneasca prezenta la acest nivel competitional, a incheiat cursa pe locul 15, la peste un minut in spatele invingatorului Chaz Davies.

Plecat din pozitia a 28-a a grilei de start, Muresan a realizat o cursa buna de recuperare, urcand loc cu loc pana la limita punctelor.

Intrecerea motoarelor de 600cc a fost intrerupta dupa doar cinci din cele 21 de tururi programate ca urmare a cazaturii suferite de britanicul Sam Lowes.

Pilotul de la Yamaha a iesit violent in decor pe o zona de acceleratie si a ramas minute bune intins la pamant, ceea ce a dus la scoaterea steagurilor rosii.

Muresan era pe locul 26 in momentul neutralizarii cursei, in timp ce italianul Luca Scassa se afla in pozitia liderului.

Intreruperea a fost de bun augur pentru tanarul pilot aradean, care a recuperat foarte bine la reluare pana a ajuns pe locul 16 cu trei tururi inaintea finalului. In cele din urma Robi a prins, in extremis, locul al 15-lea, care i-a adus primul punct al sezonului la clasa Supersport a WSBK.

Cursa a fost castigata de britanicul Chad Davies (Yamaha), pilot care l-a devansat cu 7.2 secunde pe francezul Fabien Foret (Honda). Pe ultima treapta a podiumului a urcat australianul Sam Lowes (Kawasaki).

Tags: , , , , , , ,

4 thoughts on “Robert Muresan s-a clasat in puncte la Assen. Locul 15 pentru tanarul aradean”

 1. Filimon says:

  Robi a terminat pe locul 15 si a adus un punct! Este afisat rezultatul oficial!

  1. Dumitru Stircu says:

   Intr-adevar, Filimon, ai dreptate si iti multumesc pentru atentionare. Am vazut si eu acum ca a incheiat pana la urma pe 15.

   Am urmarit cursa pe live tickerul oficial si la final arata ca este al 16-lea. Este posibil sa fi fost o descalificare la unul dintre pilotii din fata lui.

   Oricum, un rezultat de bun augur pentru proiectul romanesc din Superbike. Speram la clasari constante in puncte de acum inainte.

 2. Filimon says:

  Si eu am urmarit live dar de fiecare data mai trebuie asteptat cca. 1 ora ( pana le rezultatele oficiale) tocmai pentru ca apar si situatii de descalificari ( ca in acest caz: Tamburini a fost descalificat).

  Oricum: Bravo Roby si Hai Romania!!!!

 3. Dumitru Stircu says:

  A fost o cursa ciudata, cu doua neutralizari, care au dus pana la urma si la intreruperea transmisiei pe TV.

  Din fericire Sam Lowes a scapat doar cu o fractura de clavicula si este posibil sa revina la Monza peste trei saptamani.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.