Snooker

Robertson, eliminat inca din primul tur la Crucible

Englezul Judd Trump a aratat ca victoria obtinuta in China, la ultimul turneu de puncte dinaintea Campionatului Mondial nu a fost deloc intamplatoare si tanarul jucator din Bristol l-a scos din competitie la Crucible pe insusi campionul mondial en-titre, Neil Robertson, cu 10-8.

EPTC 2
(cc) photo credit: darksidex

Prima sesiune a intalnirii celor doi, care de altfel a si deschis editia din acest an a Campionatului Mondial, a stat sub semnul echilibrului. Trump a condus cu 5-3 la un moment dat, dar Robertson a strans scorul cu un break de fix 100 de puncte in al noualea frame, ultimul al sesiunii.

Debutul partii decisive nu a fost tocmai de bun augur pentru englezul de 21 ani, care a ratat bila roz dintr-o pozitie facila si astfel in loc de 6-4 tabela a aratat 5-5.

Trump a revenit la conducere, scor 6-5, dupa un break de 70 puncte, dar Robertson a profitat de o noua ratare in jocul urmator pentru a reveni la masa si egala situatia cu un break mic de 58 puncte.

Blondul australian a profitat de momentul favorabil si a preluat conducerea, scor 7-6, gratie unui break de 90 puncte. Trump nu s-a lasat intimidat si a restabilit egalitatea dupa o prezenta solida la masa, materializata intr-un break de 75 puncte.

Condus cu 9-7 si 53-0 la puncte in jocul al 17-lea, Robertson a gasit puterea de a reveni o data in plus. Omul din Melbourne s-a agatat de fiecare bila ramasa pe masa si in cele din urma a strans din nou scorul.

Judd Trump nu a mai ratat insa in frame-ul al 18-lea, care avea sa fie si ultimul al intensei dispute dintre cei doi.

Neil Robertson continua astfel traditia de la Crucible, conform careia niciun jucator nu a reusit pana acum sa-si apere titlul cucerit anul anterior.

Mai mult decat atat, Robertson este primul detinator al titlului scos din competitie in primul tur, dupa Graeme Dott in 2007, care a pierdut atunci in fata lui Ian McCulloch.

Alte rezultate din primul tur al Campionatului Mondial:

Jamie Cope – Andrew Pagett 10-7

Shaun Murphy – Marcus Campbell 10-1

Ali Carter – Dave Harold 10-3

Mark Williams – Ryan Day 10-5

Ding Junhui – Jamie Burnett 10-2

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza