Menu
0 Comments

Romania a dat o plasa de goluri Irlandei la hochei

Nationala de hochei pe gheata a Romaniei a facut scor, miercuri dupa-amiaza, cu Irlanda in a treia partida sustinuta in cadrul Grupei B la Campionatul Mondial – Divizia II din Croatia. Tricolorii s-au impus cu 22-0 si raman in cursa pentru promovarea in al doilea esalon.

Cup Final - Guildford Flames Vs Milton Keynes Lightning

(cc) photo credit: davidgsteadman

Inceput cum nu se poate mai bun pentru echipa Romaniei. Otto Biro a deschis scorul in chiar primul minut, mai precis in secunda 24, din pasa Zoltan Pal.

Roberto Gliga ridica scorul la 2-0 in minutul 3:11 din pasa lui Szabolcs Papp. A fost o situatie de egalitate numerica pe gheata la fel ca si la prima reusita.

Irlandezul Timothy O’Driscoll a primit o eliminare de doua minute pentru tinere cu crosa (4:58), iar superioritatea numerica a fost imediat speculata de hocheisti nostri.

Csanad Virag si Zsombor Antal a conlucrat ideal la o faza finalizata de Joszef Adorian, iar tabela arata 3-0 din minutul 5:46.

Romania a continuat sa perforeze poarta nefericitului portar irlandez Adam Pepper si scorul ajunge 5-0 in minutul 13. Yebgeni Pysarenko (12:16) si Szabolcs Papp (12:30) au punctat la capatul a doua faze fulgeratoare in situatii de egalitate numerica pe gheata.

Csanad Virag a marcat pentru 6-0 in minutul 16:27 din pasa lui Zsolt Molnar si Zsombor Antal.

Irlandezii au incheiat prima repriza in inferioritate numerica si vor juca primele doua minute din partea secunda cu un jucator mai putin, dupa ce Sean Dooley a fost trimis pe banca pedepselor.

Adam Kelly i-a luat locul in poarta irlandeza lui Adam Pepper in debutul reprizei secunde, dar chiar si asa Romania a marcat dupa doar 22 de secunde prin Endre Kosa. Cu pasa decisiva au fost creditati Yevgeni Pysarenko si Zoltan Pal.

Levente Peter si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor (24:35) din pasa lui Zsolt Balint si acelasi foarte prezent in joc Yevgeni Pysarenko.

Prima eliminare in tabara noastra a venit abia in minutul 26:10, cand Ervin Moldovan a fost sanctionat pentru o tinere cu crosa.

Doar trei suturi pe poarta au trimis irlandezii in prima jumatate a meciului, in timp ce tricolorii au marcat opt goluri din 21 de suturi.

Festivalul golurilor a continuat prin reusitel semnate de Istvan Nagy (30:48) si Szabolcs Papp (31:32). Roberto Gliga si Levente Peter au pasat decisiv la ambele reusite care au ridicat scorul la 10-0.

Nu mai putin de patru goluri au marcat tricolorii intr-un interval de nici doua minute si jumatate. Endre Kosa, Tihamer Becze de doua ori si Zsolt Balint au ridicat scorul la 14-0. Cu siguranta vom asista la cea mai mare diferenta de scor din aceasta Grupa B a Diviziei II de la Campionatul Mondial.

Prea multi jucatori irlandezi pe gheata in finalul reprizei a doua si arbitrii penalizeaza formatia in verde cu o penalizare de echipa. Astfel, Romania va incepe partea a treia cu un jucator in plus pe gheata.

Am profitat de jucatorul in plus si scorul s-a ridicat la 15-0 in minutul 41:44, dupa ce Zsolt Molnar a finalizat pasa lui Zsombor Antal si Attila Goga.

Zsolt Molnar si Tihamer Becze au punctat pentru 17-0 in minutele 42:47, respectiv 46:09, dupa care Romania a evoluat cu doi jucatori mai putin pe teren. Adorjan si Goga au fost eliminati fiecare cate doua minute pentru obstructie.

Chiar si in situatie de inferioritate numerica, Romania a gasit drumul spre poarta adversa prin Attila Goga, care a marcat pentru un categoric 18-0.

Gareth Roberts este eliminat si Istvan Nagy marcheaza pentru 19-0 in superioritate numerica. Goga si Adorjan au fost responsabili cu pasa decisiva.

Cu mai putin de patru minute inaintea finalului partidei, Tihamer Becze a marcat al 20-lea gol al echipei Romaniei, care stabileste de departe scorul acestei editii a Campionatului Mondial.

Roberto Gliga, tanara speranta a hocheiului pe gheata din Romania, si-a trecut in cont al doilea gol in aceasta partida (57:40), dupa care Ervin Moldovan a facut ca tabela sa arate un neverosimil, dar pe deplin meritat, 22-0. (58:04).

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza