Sporturi Sporturi de iarna

Romania a invins Bulgaria in penultimul meci la Campionatul Mondial de hochei pe gheata

Nationala Romaniei a castigat, vineri, detasat in fata Bulgariei, cu 10-1, si se pregateste de partida decisiva cu Croatia, singura contracandidata pentru promovarea in Divizia I.

Knuble Scores on Power Play
(cc) photo credit: clydeorama

Dupa patru victorii pe linie, Romania a pastrat bunul obicei si Ede Mihaly a deschis scorul in minutul 3:32 din pasa lui Tihamer Becze si Tibor Basilidesz.

Echipa tricolora a suferit prima eliminare la zece secunde dupa deschiderea scorului. Levente Peter a fost trimis pe banca pedepselor pentru o piedica.

Am scapat cu fata curata dupa prima eliminare si am profitat imediat de omul in plus pe gheata la prima superioritate numerica. Vasily Vasiliev a fost eliminat doua minute si la faza imediat urmatoare Zsombor Antal (5:10) a trimis in poarta lui Konstantin Mihaylov pentru 2-0.

Echipa Romaniei a continuat sa domine autoritar intalnirea si Tihamer Becze a perforat poarta adversa in minutul 12:09 urcand scorul la 3-0.

Doar 4 minute si 52 de secunde au rezistat bulgarii fara gol primit in repriza a doua. Zsombor Antal si Zsolt Molnar au creat faza din care a marcat Zoltan Pal (4-0).

Ervin Moldovan urca scorul la 5-0 in minutul 27:37.

Szabolcs Papp a marcat pentru 6-0 in minutul 29:04, pentru ca Istvan Nagy si Ede Mihaly sa puncteze pentru un categoric 8-0 in minutul 37:12.

Bulgarii au redus din diferenta prin Stanislav Muchachev in minutul 37:41 profitand de o situatie de inferioritate numerica.

Jucator in plus pe gheata pentru Romania in debutul reprizei a treia, dupa ce Georgi Mladenov a fost eliminat pentru o piedica.

Yevgeni Pysarenko ridica scorul la 9-1 din pasa lui Tihamer Becze cand tabela arata 57:02.

Zsombor Antal a marcat pentru 10-1 cand mai ramasesera 39 de secunde din timpul regulamentar.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza