Snooker

Ronnie O’Sullivan l-a eliminat pe Dominic Dale si avanseaza in optimi

De trei jocuri avea nevoie Ronnie O’Sullivan in sesiunea decisiva a intalnirii cu galezul Dominic Dale si triplul campion mondial le-a obtinut de o maniera care i-ar face si pe criticii lui cei mai aprigi sa-si retraga cuvintele.

Snooker W.Ch. 2009 - View from my seat
(cc) photo credit: billyr

A fost nevoie de o prima ratare a lui Dale la o lovitura de distanta si O’Sullivan s-a asezat la masa de joc pentru a trimite cu darnicie bilele in cele sase buzunare.

Si nu s-a oprit decat la 115 puncte, marcand astfel al 25-lea sau break de peste o suta in ultimele zece meciuri disputate la Campionatul Mondial.

La fel de rapid s-a facut 9-2 pe tabela, dupa un break de 96 puncte. Putin a lipsit ca Ronnie sa-si treaca in cont o noua suta, dar bila galbena s-a impotrivit cu incapatanare sa intre in buzunar.

Dominic Dale a avut sansa lui in jocul al 12-lea. Dupa un fault comis la buzunarul superior stang, O’Sullivan a executat prea incet lovitura la o bila rosie spre buzunarul de mijloc din partea dreapta.

Galezul a revenit la masa pentru a incerca ramanerea in meci. Cu zambetul pe fata a inceput construirea unui break ce parea promitator, dar la fel de jovial a ramas fostul castigator al Mastersului din Shanghai si dupa faultul comis la bila albastra.

Ronnie nu s-a aventurat si a jucat la siguranta, dar pentru Dale vremea rabdarii trecuse de mult. Cel alintat cu apelativul de ‘DD’ a lovit cu putere pachetul de bile si i-a deschis astfel calea lui O’Sullivan spre un nou break de peste o suta, care avea sa si puna punct intalnirii.

Pentru Ronnie O’Sullivan urmeaza in turul secund intalnirea cu Shaun Murphy, jucator care a trecit om runda inaugurala de Marcus Campbell cu 10-1.

De urmarit intalnirea celor doi fosti campioni mondiali, mai ales ca este cunoscuta relatia lor destul de incordata prin prisma declaratiilor din ultima vreme.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza