Snooker

Ronnie O’Sullivan s-a calificat in sferturile Campionatului Mondial

Englezul Ronnie O’Sullivan a ajuns intre primii opt jucatori la editia din acest an a Campionatului Mondial, dupa ce l-a invins pe conationalul sau Shaun Murphy, cu 13-10.

Ronnie 'Rocket' O'Sullivan
(cc) photo credit: fishywang

Sesiunea finala a disputei dintre cei doi fosti campioni mondial a inceput de la scorul de 9-7 in favoarea lui O’Sullivan.

‘Racheta’ a inceput in forta si dupa doua break-uri de peste o suta de puncte, mai precis 128 si 119 puncte, s-a apropiat la doar doua jocuri de victorie.

Murphy a inceput lupta de recuperare la scorul de 12-8 in favoarea oponentului sau si campionul mondial din 2005 i-a smuls in extremis lui Ronnie doua jocuri la rand.

O’Sullivan si-a pastrat calmul si a finalizat disputa in jocul al 23-lea dintr-un maxim de 25 posibile, pentru a ajunge in sferturile de finala unde il va intalni pe scotianul John Higgins intr-o adevarata inclestare a titanilor.

“Dupa rezultatele din ultima perioada, John Higgins porneste ca favorit. Stiu ca poate evolua mai bine decat a facut-o pana acum si as fi surprins sa nu fie asa. Voi incerca sa gasesc o metoda pentru a nu pierde pe mana mea”, a declarat O’Sullivan.

John Higgins s-a calificat in sferturile de finala dupa ce l-a invins pe Rory McLeod, cu 10-5.

Intre primii opt a ajuns si chinezu Ding Junhui, invingator la limita in fata lui Stuart Bingham, cu 13-12, dupa ce englezul a condus pe tabela mare parte din timp.

Englezul Mark Selby a acces la randul sau in sferturi dupa un meci usor septuplul campion mondial Stephen Hendry, de care a trecut cu 13-4.

Tabloul sferturilor de finala arata astfel:

Judd Trump vs Graeme Dott

Ding Junhui vs Mark Selby

Mark Williams vs Mark Allen

Ronnie O’Sullivan vs John Higgins

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza